Hitta rätt i Stockholm – Här blir du rynkfri

I Stockholm finns flera företag som ger hjälp till personer som vill bli av med rynkor. Var man ska gå och vilken behandlingsform som bör väljas är däremot mycket individuellt. Det bästa är att boka en kostnadsfri konsultation hos någon klinik för att därigenom få mer information och hjälp att välja.

Fillers

Ett alternativ är att välja fillers. Kortfattat så fungerar detta genom att de injiceras i huden och därmed ”fyller ut” ojämnheter. Vid behandling så sker injicering på olika nivåer i hudlagret. I ansiktet kan fillers användas för att bland annat minska rynkorna mellan näsan och mungipan. Fillers kan alltså vara ett alternativ mot kirurgiskt ansiktslyft.

Eftersom fillers är relativt enkelt att arbeta med finns det mängder av kliniker i Stockholm som erbjuder detta. Många gånger har de ett brett utbud dvs både fillers, botox och ansiktslyft med ingrepp.

Botox

Ett annat alternativ är att använda botox. Det är en vanlig behandlingsmetod för att exempelvis få bort ”argrynkan”. Eftersom botox är ett nervgift måste grundläggande undersökning först ske för att se om kundens ansikte klarar av det. Injektionerna tar inte mer än 15 minuter. Däremot kan man behöva komma tillbaka efter några veckor för kontroll och eventuell påfyllning för att nå önskat resultat. Botox kan inte ta bort alla rynkor men kan ge stora förbättringar och förändringar.

Laserbehandling

Ytterligare ett alternativ är att söka upp en klinik i Stockholm som erbjuder laserbehandlingar. I likhet med Botox och fillers så passar processen för vissa personer, vissa hudtyper och problem. Som alltid sker en undersökning först för att se kundens behov och förutsättningar. Det är alltid det som avgör om ansiktslyft, injicering av botox eller laserbehandling ska ske.

Laserbehandling kan ske på två olika sätt. Ena alternativet är att det sker med ablativ laser. Det som sker då är att en del av överhuden slipas bort med hjälp av lasern. Därmed skapas en ”kontrollerad brännskada” som huden sedan försöker läka. Ny hud ser fräschare och mer elastisk ut vilket alltså är målet. Andra vägen är icke-abalativ laser. Här sker enbart laserbehandlingen på hudens yttersta lager.

Finns många i Stockholm

De ovan nämnda alternativen erbjuds hos flera olika skönhetssalonger i Stockholm. Det är inte svårt att hitta en passande salong och priset är relativt lågt. I första hand bör alltså dessa vägar väljas. Men ibland krävs ansiktslyft via kirurgiskt ingrepp. Det kostar betydligt mer och kräver att personen är sövd under ingreppet. Samtidigt kan man få resultat som andra behandlingsformer inte kan nå.

2 Mar 2018