Blogg

Satsa på estetisk tandvård i Malmö

21 sep 2021

I takt med att Malmö stad rustar upp sina fasader är det kanske dags för dig att göra detsamma? Estetisk tandvård hjälper dig att visa upp ditt bästa leende för de andra glada skåningarna.

Att skämmas för sitt leende är något som kan prägla hela din personlighet. Känner du dig begränsad i sociala sammanhang på grund av skeva eller missfärgade tänder är det en självklarhet att överväga estetisk tandvård. Kom ihåg att din tandläkare är proffs på allt som gäller tänder. Inte bara att laga hål.

Den estetiska faktorn är också en viktigt del av din tandhälsa – därav namnet estetisk tandvård. För dig som lider av samma dåliga självförtroende som Malmö gjort genom åren kan estetisk tandvård vara en livräddare.

Estetisk tandvård ger vita smajl från Rosengård till Västra hamnen

Jämförelsen med Malmö stads uppfräschning är faktiskt inte alltför långsökt. Yta och fasader säger en hel del om innehållet, och om hur staden, eller tänderna, mår. Som tur är behöver du inte ta dig alltför långt från Möllevången för att fixa till dina gaddar. Som med det mesta i Malmö hittar du prisvärda alternativ för estetisk tandvård och andra tandbehandlingar mitt inne i stan.

Att storstadspriser skulle betyda dyrt är helt enkelt inte sant när det gäller Malmö. Estetisk tandvård ska inte heller ses som någon lyxvara. Att stolt kunna le åt det som gör en glad ska vara en självklarhet både för den som bor i en liten etta i Sofielund och den som bor högst upp i Turning Torso.

Att försköna kroppen

24 feb 2021

Tatuering är en mycket gammal tradition. Man kan spåra dess nuvarande benämning till Polynesien, men tatueringar har funnits i tusentals år. Sedan 1980-talet har populariteten ökat igen.

Tatuering kan handla både om utseende och symbolik. Det ena vävs ihop med det andra och ofta önskar den som beställer en tatuering att den ska handla om båda delarna. För en person kan det finnas en djup symbolik i en bild av ett djur. Givet är att barnens namn är ett populärt motiv bland många föräldrar. När du vill skaffa en tatuering i Stockholm ska du vilja skaffa den för livet. Det är långt ifrån enkelt att ta bort eller tatuera över en tatuering du inte längre vill ha. Därför är det otroligt viktigt att tänka efter före, gärna ett par gånger. Om du ångrar dig kan du kontakta en klinik för laserborttagning eller försöka hitta ett motiv som täcker det inte längre önskvärda motivet.

Stilar, motiv och behandling

Är du intresserad av att tatuera dig är det viktigt att hitta en bra studio. En seriös tatuerare kommer inte att tatuera en omyndig person eller någon som är påverkad av alkohol eller droger. De kommer inte heller att tatuera dig första gången du är där. Boka ett möte med en riktigt bra tatuerare. Ni får möjlighet att prata igenom saken och naturligtvis kan du få massor med tips och förslag på motiv. Kanske har du bestämt motiv och plats. Kanske är det din fjortonde tatuering? Hur som helst hjälper din tatuerare att ta rätt beslut.

Lyft ansiktet med tråd istället för kniv

11 feb 2021

Trött på rynkor och fina linjer i ansiktet? Vill du ha ett fräschare, ungdomligare och samtidigt mer naturligt utseende? Då kan kanske ett ansiktslyft med trådar vara något för dig.

Kollagen är ett protein som bildas i hudens mellersta lager, i den så kallade läderhuden. Tillsammans med sin bästa kompis elastin bidrar kollagen till att hålla huden ung och fräsch. Det vill säga stram och utan rynkor.

Dessvärre är det så att kroppens egen kollagenproduktion minskar med åldern, vilket allt som oftast resulterar i rynkor och fina linjer. Många av oss tycker att åldrandet har sin charm, och att det är helt naturligt att vårt utseende förändras när vi blir äldre. Men det finns också de som inte alls trivs med att utseendet förändras med åldern.

Trådar istället för kniv

Saknar du din yngre, lite piggare look? Har du kanske även börjat snegla på plastikkirurgi? Då bör du faktiskt tänka om. Att lägga sig under kniven är oftast inte nödvändigt. Idag finns det nämligen flera alternativ som är både skonsammare och mer prisvärda än ett traditionellt ansiktslyft.

Du kan t.ex få ett ansiktslyft med hjälp av små trådar som ökar kollagenhalten i huden. När kollagenhalten ökar blir huden både stramare och mer elastisk. Istället för att dra i huden så att den blir mer spänd, som kirurgen gör under ett traditionellt ansiktslyft, tar du alltså hand om huden inifrån. Resultatet? Ett fräschare, ungdomligare och samtidigt mer naturligt utseende, helt utan kirurgiska ingrepp. 

Lösning som korrigerar imperfektioner i ansiktet

20 jan 2021

Microneedling är en behandling med små tunna nålar som injiceras i huden för att starta en läkningsprocess. Behandlingen har visat sig ha väldigt bra resultat både på kort och lång sikt.

Det kan låta lite avskräckande, det där med nålarna. Men det är inte alls så farligt som det låter. Microneedling använder nålar i microstorlek, det vill säga väldigt små och väldigt tunna. Nålarna är i princip jättekorta, fast längden kan variera lite på hur djupt de behöver komma för att åtgärda ett hudproblem. Så kommer nästa fråga, vilka hudproblem kan microneedling åtgärda? Microneedling stimulerar produktionen av kollagen. Detta är det som ger elasticitet och lyster åt huden. Det vill säga att det motverkar rynkor och slapp hud. Resultatet är en jämn och tajtare hud.

Motverka acneärr

Allvarligare hudproblem går också att behandla med microneedling. Många som gör microneedling i Stockholm vill sudda bort ärr, acneärr, eller fläckar. Eftersom nålarna gör minimala små hål i huden, skickar kroppen signaler till att läka områden som har behandlats. Detta är i princip som att utföra en kontrollerad skada, för att stimulera kroppen att läka sig själv. Resultatet ser du när den första svullnaden och rodnaden från behandlingen gått över. Då kommer ärr och fläckar börja försvinna. Med mer kollagen och en läkande hud kan man korrigera olika typer av ärr och hudfläckar. Blir du sugen på att prova? Boka tid för ett besök på en skönhetsklinik med certifierade specialister. Om kvalificerar för behandlingen kommer du att få tid så snart som möjligt.

Ett mjukare ansikte

8 dec 2020

Med åren kan man få rynkor i ansiktet som man kanske börjar irritera sig på. Det kan vara rynkor för att man skrattat mycket eller för att man känt mycket oro. Men det finns lösningar som hjälper.

Rynkor som blir djupa kan göra att man får ett ansiktsuttryck som inte samstämmer med hur man egentligen känner. Det kan göra att man ser trött ut, eller till och med sur och arg. Det är inte kul att få höra från familj och andra att man har en känsla som man inte egentligen har. Men det finns ett sätt som man kan få bukt på dessa rynkor och som gör att man får ett mjukare ansikte.

Fylla ut rynkor

När man använder sig av fillers så är det ett sätt att fylla ut partier av ansiktet från insidan. Det kan vara partier som inte riktigt samspelar med övriga proportioner i ansiktet. Eller så är det rynkor som blivit så pass djupa att de ställer till irritation. Med hjälp av fillers kan man fylla ut huden punktvis och få rynkor att bli släta igen. Det är ett sätt som är milt och som inte har de bieffekter som tidigare liknande behandlingar inom samma område haft. Att slippa dessa djupa rynkor kan göra underverk både för en patients utseende och mående. När man slipper se sur eller trött ut så förändrar man sig också på insidan. Därför är det många som använder sig av tekniken trots att de tidigare i livet aldrig tänkt tanken. Läs mer om fillers på denna webbsida: https://www.fillersgöteborg.se 

Dags att byta till permanent makeup?

4 dec 2020

Är du trött på att behöva sminka dig vareviga dag, men vill ändå inte vara helt utan? Då finns det faktiskt en helt fantastisk lösning på det problemet. Den lösningen är permanent makeup.

Vad är permanent makeup? Jo, det innebär att man använder en slags tatueringsteknik för att jämna ut, korrigera eller förstärka dragen i ansiktet. Tanken är att det ska likna smink, fast ändå se naturligt ut. Det bästa med detta är att det håller och man slipper sminka sig varje morgon för att sedan sminka av varje kväll. Att tatuera in smink kan dock låta lite vanskligt – tänk om man ångrar sig? Lugn, bara lugn. Den permanenta makeupen är inte permanent för livet. Den kommer blekna efter hand. Att den bleknar är bra eftersom man åldras och ansiktsdragen kommer förändras lite i takt med tiden. När dragen förändras är det bra att man kan uppdatera makeupen efter ens åldrande.

Vad kan man göra?

Permanent makeup kallas även för kosmetisk micropigmentering. Man kan till exempel fylla i sina ögonbryn med denna teknik. Då slipper man arbeta med en ögonbrynspenna hela tiden för att fylla ut sina eventuellt glesa bryn. Man kan även, om man tycker att ens läppkonturer är för otydliga, fylla i dem. Med permanent makeup förenklar man vardagen med att slippa lägga tid på smink, men det finns fler fördelar. Om man exempelvis är allergisk mot smink eller har en synskada och därmed har svårt att själv lägga makeup – ja, då är detta verkligen en bra grej!

Skaffa fillers

16 sep 2020

Börjar rynkorna bli djupare och djupare? Kanske vill du ha den lite puffigare kinden? Då är fillers något för dig. Det är något som blir allt mer populärt i Sverige att göra för alla åldrar.

Fillers är idag en väldigt populär sak som både unga och äldre gör. Man kan välja att applicera det precis där man vill för att få en liten utfyllnad. Många använder fillers till att fylla ut rynkor, och det används även aktivt till att fylla ut läppar. Att till exempel fylla läpparna tar inte mycket mer än 2-5 minuter. Med fillers injicerar man en vätska som ofta består av hyaluronsyra under huden, ett betydligt säkrare och bekvämare sätt än att lägga sig under kniven.

Så hur säkert är det att göra fillers?

Hyaluronsyra är något som kroppen redan producerar. Därför är det inget farligt att göra fillers. Däremot producerar inte kroppen tillräckligt för att fylla ut rynkor etc. Fillers är något för alla åldrar, givetvis om man är myndig. Fillers läggs in med en väldigt liten, fin nål, det kan sticka till och bli något blåmärke dagarna efter. Men det är inget att oroa sig över. Då ämnet som sagt redan produceras i kroppen är det en väldigt liten risk att du reagerar på det.

Hyaluronsyra räknas som ett medicinskt preparat och därför bör de som injicerar det vara medicinskt utbildade, och ofta är de det. Efter du tagit dina fillers så är rådet att inte sola, träna, bada, bastu etc. Du ska inte heller massera på området där du tagit fillers. Sköter du detta rätt får du fina resultat som håller upp till ca 9-10 månader.

Att välja klinik

Det är väldigt viktigt att du hittar rätt klinik som passar dig, så var inte rädd för att ringa runt och ställa en massa frågor. Du hittar många kliniker genom en enkel sökning där du kan söka på fillers i Göteborg, om du bor där. Kolla gärna om de lagt ut bilder på sina tidigare arbeten, och läs även igenom recensioner så du enkelt kan välja bort någon som känns oseriös.

När du hittat rätt klinik gör gärna ett besök där och få en ordentlig förklaring på hur det går till- När du förstått allt och bokar tid är det sista du behöver göra att vänta på fillern och få dina fylligare läppar eller kanske fylla ut den där rynkan. Snabbt och smidigt får du det som önskas.

Är du intresserad av en skalfasad i Malmö?

16 sep 2020

Ett leende har en förmåga att sprida sig. Le och hela världen ler med dig, så går talesättet. Men, vad händer om man inte vill le? Hur gör man om man skäms för sina tänder och att man därigenom ogärna visar upp dessa? En skalfasad kan vara skillnaden mellan att ge ett bra första intryck för dig i Malmö eller ge ett sämre sådant. Första intrycket betyder väldigt mycket i hur vi uppfattas.

Vita tänder är normen och själva sinnebilden för ett friskt och fräscht leende. Ser man på en film, reklam eller i en tidning så kommer modellerna att visa upp bländvita leenden. Det är få förunnat att ha det. Vi föds med olika förutsättningar. Tänder är inget undantag. Vissa kan ha gula tänder, andra kan ha skeva sådana medan en tredje person kan ha väldigt ojämna framtänder.

Vi är olika, men då det kommer till tänder så finns det hjälp att få. Idag dessutom bättre och mer hållbar hjälp en någonsin. Detta i form av en skalfasad. Bor du exempelvis i Malmö och har en tand som är missfärgad, som är kortare eller som är sned så har du en väldigt kort resa till att råda bot på problemet genom att fästa en skalfasad.

Välj en skalfasad i porslin eller plast

En skalfasad kan antingen tillverkas av porslin eller av plast och tillvägagångssättet är detsamma. Man slipar ner den ordinarie tanden så att denna inte ska bli för tjock. Därefter så använder tandläkaren i Malmö en gel - som stelnar likt cement - och där sedan din skalfasad sätts fast. Varje skalfasad blir unikt tillverkad där man utgår från dina önskemål samt utifrån hur dina övriga tänder ser ut gällande exempelvis färg, storlek och form.

Fördelen med porslin är att en sådan skalfasad håller längre. Rätt behandling kan ge en livslängd på närmare 25 år. Väljer man plast så får man en billigare lösning - du betalar, givet vilken tandläkare i Malmö du väljer, mellan 800-2000 kronor/tand för en sådan skalfasad. Där får du emellertid en kortare livslängd som normalt ligger på mellan två och fem år. Porslin bär ett högre pris och där kan kostnaden ligga mellan 5000-10.000 kronor. Det är värt att räkna på innan du bestämmer dig.

Finns det någon nackdel med en skalfasad?

En skalfasad är en bra lösning för att komma till bukt med exempelvis en gul, missfärgad eller skev tand. Fördelarna är många, men det finns även en nackdel. Den ligger i att din ordinarie tand försvagas.

Att en tand är gul till färgen är inte synonymt med att den mår dåligt. Det handlar ofta om din livsstil och din genetik. Väljer du en skalfasad så måste man slipa bort emalj från tanden där den ska fästas. Det innebär att frisk tandsubstans slipas bort; något som kan skapa problem i framtiden och innebära behov av behandlingar.

Det är viktigt att konsultera din tandläkare i Malmö innan du bestämmer dig. Låt denne se över din tandstatus och presentera de lösningar som finns till hands. En skalfasad kan vara bäst för dig - men det kan även finnas andra alternativ som är bättre.

Möt världen med piggare, slätare och mer livfull hy

19 maj 2020

Upplever du att du ser äldre ut än du faktiskt är - eller känner dig? Skulle du vilja sudda ut rynkor, fina linjer och andra ålderstecken i ansiktet? Testa botox - du ser skillnad på en gång.

Det sägs att rynkor, fina linjer och kråksparkar är ett tecken på att man lever livet till fullo, att man får vara med om mycket och kanske framförallt - att man skrattar mycket. Att man ska omfamna sina rynkor och vara tacksam för dem. Det låter vackert, men är många gånger kanske lättare sagt än gjort. För många är dessutom en vacker och fräsch hy förknippad med en slät och ungdomlig hy - utan skrattrynkor vid ögonen eller bekymmersveck i pannan. Ju äldre man blir desto svårare bli det dock att undvika de där fina linjerna, oavsett vilka krämer man använder eller vilka mirakelkurer man än provar. Som tur är finns då andra behandlingar att ta till, som både verkar mer effektivt och som ger resultat som håller under längre tid. botox är en av världens vanligaste och mest effektiva kosmetiska behandlingar för att trolla bort rynkor och göra huden slätare - kanske kan det vara ett alternativ även för dig?

Vad är botox och hur fungerar det?

Den kosmetiska produkten botox framställs av det naturliga toxinet Botulinumtoxin - ett slags gift som bl a har mycket muskelavslappnande egenskaper. I sin rena form är botox mycket toxiskt, men när man använder det i medicinska eller kosmetiska syften späds det förstås ut för att kunna användas på ett 100% säkert och ofarligt sätt. De muskelavslappnande egenskaperna består dock, vilka också är hemligheten bakom varför botox har en så utslätande effekt. Medlet hindrar helt enkelt musklerna i ansiktet från att dra ihop sig, vilket i sin tur förhindrar att rynkor bildas. För optimal effekt kombineras oftast botox med fillers, som verkar genom att återskapa volym i ansiktet och fylla ut de rynkor som redan finns.

Hitta en klinik nära dig

Kosmetiska behandlingar som botox och fillers har blivit allt vanligare, och idag går det att hitta certifierade kliniker i såväl större som mindre städer. Bor du t ex i Göteborg och är sugen på att testa botox? Då har du flera proffsiga ställen att välja mellan. Botox och fillers är säkra behandlingar, men biverkningar och obehag kan förekomma om de utförs på fel sätt. Därför är det alltid viktigt att välja en klinik med goda meriter, lång erfarenhet och riktigt kompetent personal.

När du ska klä upp dig

3 apr 2020

Ska du på fest i helgen? Har du redan skaffat hem sviden? Ska det bli smoking, frack, kostym, eller läderjackan? Vilka kläder man än har valt är inte kläderna kompletta om man inte samtidigt ordnar med bde håret och skägget. Så hur önskar du dig frisyren och skägget? Du vet väl att du har närmare 100-talet barberare bara i Gävle? Så du har verkligen att välja mellan olika duktiga barberare och frisörer.

Och då vill man ju välja den som är bäst på skägg, eller hur? När det kommer till den här speciella kvällen vill man ju se så bra ut som man bara kan. Då duger ju inte vilken barberare som helst, det ska ju vara den som är bäst. I centrala Gävle, i Gallerian Nian, finns Hair City som tar sig an herrar med skägg. Antingen ansar de med kniv eller med rakapparat.

Rakning – antingen med kniv eller rakapparat

Rakningen med kniv tar ju längre tid, men däremot blir ju resultatet bättre, då kniven kommer så mycket närmare hårrötterna och man får bort mer av skägget med rakkniven än med en maskin. Vilket som är ju också en fråga om utseende. Vill man att skägget ska lämna en mörkare nyans efter sig, så bör man välja den, eller så vill man inte det, och då bör man välja en rakkkniv i stället. Sedan är efterbehandlingen viktig. Vilka produkter är bäst? Vill man ha kemikalierna eller naturprodukter? Är det bättre med olja eller med mousse? Bör produkterna dofta eller ska det vara doftfritt. Ska skägget vara rakt eller ska det vara krulligt?

Vilken stil är det som du har?

Hur du sedan önskar dig efterbehandlingen beror ju på vilken stil du har – vill du ha långt och rakt skägg, eller vill du till och med dela upp skägget i olika delar? Vill du tvinna mustaschen eller ska den vara tät och liten? Ska skägget vara tunt och endast se ut som en orakad dag? Eller vill du att det ska se fint och ansat ut? Allt beror på vilken stil som du har kläderna och resten av ditt utseende. Vilken frisyr har du? Har du långt hår, kan man vilja ha ett långt skägg som matschar det långa håret. Men har man en ganska snaggad frisyr brukar man sällan vilja ha ett långt skägg. Huvudsaken är att just du blir nöjd med både skägg och frisyr.

Att gå på en botoxutbildning

26 mar 2020

Intresset för skönhetsbehandlingar fortsätter att öka då Botox-injektioner är en av de populäraste skönhetsbehandlingarna. Skönhetsklinikerna har därför stort specialistbehov.

En specialist som utbildar sig för att kunna genomföra injicering av Botox kallas för en estetisk eller kosmetisk injicerare eller behandlare. Dess främsta uppgift är att injicera Botox och olika sorters fillers. Det vanligaste stället för Botox-injicering är övre, mellan och nedre delen av ansiktet. De mest förekommande patienterna är både unga och lite äldre damer. I grunden är de allra flesta estetiska behandlare sjuksköterskor som valt att vidareutbilda sig inom skönhetsindustrin. Idag erbjuds det olika påbyggnadsutbildningar som både sjuksköterskor eller annan legitimerad medicinsk personal kan gå för att senare kunna arbeta som en estetisk eller kosmetisk injicerare. Att gå en Botox utbildning är med andra ord inte svårt, speciellt om man har den rätta bakgrunden. I Sverige finns det så kallade estetiska injektionsrådet som idag arbetar med att få striktare regler kring vem som får göra estetiska injektioner.

Allt du behöver veta om Botox

Vad bör man då veta om Botox? Det är ett läkemedel med erkända och beprövade effekter. Botox började användas i början på 90-talet. Dess tillämpning har ökat sedan dess till att bli ett av de främsta läkemedlen när det kommer till estetiska behandlingar. Injiceringen av Botox har ett enda mål, att släta ut rynkor, sura mungipor eller kaninlinjer. Botox kan injiceras i flera olika delar av ansiktet. Efter en utförd Botoxbehandling måste patienten vara extra varsam med sitt ansikte. Återhämtningen beror på patienten men även på utförd behandling. Före en Botox procedur måste patienten gå på ett förberedelsesamtal med läkaren som ska utföra behandlingen. Tanken är att få all nödvändig information innan själva ingreppet.

Arbetsplatser och kunskaper för en Botox-specialist

En estetisk injicerare arbetar oftast på en privat mottagning. Några exempel på sådana mottagningar är skönhetskliniker, plastikkirurgiska kliniker och kosmetologiska mottagningar. Som kosmetisk behandlare måste du vara varsam och lyhörd men även ha ett kritiskt tänkande. Arbetet omfattar även en hel del rådgivning inom kosmetiska behandlingar och det är viktigt att patienten får rätt information och råd innan ingreppet. Av stor vikt är att även avfärda ingrepp som kan skada ansiktet.

Specialister inom Botox behandlingar behöver ha omfattande kunskap om botulinumtoxin, fillers, peeler och medicinsk hudvård då alla dessa ingår i de flesta behandlingar som utförs idag. Breda kunskaper om arbete med laser och kring hudens åldrande är av väsentlig betydelse.

Hur lång är en fillersutbildning?

23 mar 2020

Är du intresserad av estetik och skönhet? Funderar du kanske över att utbilda dig inom något av dessa områden, men inte riktigt vet vad för slags utbildning du ska välja? Läs vidare här.

Många tror idag att det bara är att göra, att man inte behöver någon som helst utbildning för att få utföra botoxinjektioner eller fillers. På ett sätt är det inte helt fel. Det finns nämligen inte någon lag ännu som säger att personen i fråga måste ha en utbildning. Men den lagen kommer att komma inom kort. För att kunna utföra så snygga och estetiskt riktiga fillers som möjligt, så behöver man ha gått en utbildning för att bli certifierad. Det rekommenderas att man först utbildar sig till sjuksköterska och att sedan jobbar inom det yrket ett par år innan man sedan tar sin dröm vidare och börjar arbeta med att göra fillers.

Fillers bör utföras av utbildad personal

Om det är ett seriöst företag som säljer dessa typer av preparat så kommer de endast att sälja dessa till seriösa och utbildade personer. Detta kan vara en legitimerad läkare eller en sjuksköterska som har utbildning och erfarenhet inom det medicinska. När någon går och gör fillers så vill nog den personen att slutresultatet ska bli så pass bra som det bara går. Vem som helst kan väl sticka in en nål kan man kanske tycka, men det krävs faktiskt en artistisk ådra för att det ska bli snyggt och väl utfört.

Kunskap, kompetens och erfarenhet

Men hur lång är då en sådan här fillersutbildning? Ja, det beror väl kanske på om man har tänkt att gå och utbilda sig till sjuksköterska först eller inte. Då tar det några år innan man är färdig. Men om man bara går en snabbutbildning för att kunna arbeta med just fillers, då tar det inte mer än ett par dagar. Dock så brukar det krävas att man är legitimerad för att få gå en sådan utbildning, till exempel som tandläkare, läkare eller sjuksköterska. De allra flesta inom olika kliniker är inte utbildade för att få hålla på med just detta. De har inte den utbildning som egentligen krävs för att man ska klassas som certifierad. Det är viktigt att de som arbetar inom detta område har den kunskap och erfarenhet som behövs. Annars kan man riskera att få ett slutresultat som inte alls stämmer överens med ens egna förväntningar. Vi rekommenderar denna hemsida: https://www.fillersutbildning.nu/

Kan ett ansiktslyft i Malmö förändra ens livskvalité

10 mar 2020

Finns det någon anledning för människor att göra ansiktslyft i Malmö? Varför utsätter sig människor för den här sortens operationer? Hur går ett ansiktslyft till egentligen?

Om man har exponerat sin hud för mycket sol eller upplever allt från stark stress i vardagen till akuta trauman som ger långvariga stressymptom kan huden reagera med att bli skrynklig eller sjunka ihop. Även kost-, dryck- och rökvanor påverkar hudens elasticitet och smidighet. Utöver det spelar självklart ärftlighet och åldern en stor roll. Ingenting säger att allt det här sker mer i Malmö än i övriga landet eller resten av världen. Skulle det ändå vara så att man bor i närområdet och absolut vill göra ett ansiktslyft i Malmö så kan det vara bra att veta om att det erbjuds på flera kliniker i skånes största stad. Om det förändrar ens livskvalité är troligtvis högst individuellt.

Kvinna

Ingrepp och konsultation

Det börjar med en konsultation där man får ställa frågor och gå igenom processen steg för steg. Därefter får man råd och anvisningar om hur man kan förbereda sig inför lyftet. Rekommendationerna kan handla om allt från hur man bör äta och dricka före ingreppet till hårets längd och ens allmänna hälsa. Även gällande medicinering och vitaminer. När det gäller rökning är det något som man ofta uppmanas låta bli veckorna före och efter operationen. Det beror på att man kan få sämre läkningsförmåga på grund av försämrad blodcirkulation. Själva ingreppet tar två till fyra timmar. Att det varierar så i tid beror på att man i vissa fall väljer att göra andra ingrepp samtidigt. Det kan vara områden man bestämt sig för att åtgärda innan såsom runt hakan, ögonen eller pannan. Vid ingreppet läggs ett snitt runt öronen varefter huden stramas upp och sys fast. Operationen sker under narkos i kombination med lokalbedövning.

Komplikationer

Tiden efter lyftet kan man uppleva stramhet i huden, få nedsatt känsel i kinderna och naturligtvis vara lite svullen i ansiktet. Ett ingrepp utfört av en kvalificerad kirurg innebär dock sällan att det blir några större komplikationer. Det som kan hända är att man upplever några lättare och ibland lite oönskade obehag. Exempel på komplikationer som kan förekomma är blödningar och infektioner. Andra obehagligheter är reaktioner på lokalbedövningsmedlet och att nerverna som kontrollerar musklerna och känseln i ansiktet fungerar sämre. Det är mycket sällsynt och i de fall det uppträder är det i de flesta fall av övergående natur.

Vill du dela alla dina ärr med alla?

9 mar 2020

Ärr är en del av dig. Gamla ärr visar att man har levt. Ärr berättar en historia. Men vill man dela alla sina historier? Kanske inte historien om acne i tonåren? Som man ville dölja redan då?

För många är dom ärr man bär en del av en själv. Det kan vara en olycka man varit med om, det kan vara efter ett kejsarsnitt eller en operation. Det påminner en själv om ens dödlighet, men också om att man klarade sig. Det lämnar ett spår på din kropp, på samma sätt som en tatuering. De flesta bär sina ärr med stolthet. De berättar en historia ur ditt liv. Men det finns också de ärr man inte är stolt över, som man inte vill se, eller visa upp. De ärr som man vill dölja. Kanske är det könsbundet? Kanske är det vanligare att kvinnor vill dölja sina ärr? Det vet man inte säkert. Men många oavsett kvinnor eller män, gillar inte ärren efter acne. Då kan man välja att behandla acneärr

Ärr i ansiktet brukar man vilja ta bort

Att ha “finnar” i tonåren är vanligt. Det har de flesta mer eller mindre. Har man tur, får man enstaka utslag som inte lämnar några spår. Har man otur, kan man ha problem med utslag som också lämnar ärr i ansiktet. Många anser att det är onödiga ärr, det är som en förlängning av acnen. När man väl blivit av med den, vill man bli av med spåren också. Det finns idag metoder som reducerar eller helt tar bort spår och ärr efter acne, så mycket som mellan 50-90%. Behandlingen är skonsam och man får räkna med ca 4 behandlingar.

Behandling i tre faser, för optimalt resultat

Inledningsvis tar man reda på vilken typ av ärr det rör sig om. För att ta reda på det sticker man in en liten nål mycket grunt i ärrvävnaden, med bland annat antioxidanter, vilket knappt känns. Preparaten sjunker in i hudlagret och verkar i huden under dagarna efter behandlingen. Härnäst tar man sig an hudpigmenteringen, och en utjämning av ytan på huden som har skador. Detta görs för att uppnå en bra grund för behandling av ärren. Slutligen arbetar man med att uppnå så stor likhet med den oskadade huden så att ärren på så sätt inte blir lika tydliga och så att säga “försvinner”. Varje individ har olika förutsättningar, men majoriteten brukar uppleva en förbättring och vara nöjda. Kanske du också?

Boka en makeup kurs redan idag

2 mar 2020

Drömmer du om att bli professionell makeupartist? Vill du ta dina makeup-kunskaper till en ny nivå eller helt enkelt bara lära dig mer om makeup? Anmäl dig till en makeup kurs redan idag.

Oavsett om du är redan arbetar med makeup i salong, eller bara har ett stort intresse för makeup och vill utveckla dina färdigheter så är en makeup kurs ett bra första steg att ta. Har du innan bara tagit inspiration från vänner och sociala medier men aldrig riktigt egentligen förstått vad du gör och varför du gör det? Ta då en kurs i makeup och lär dig grunderna i counturing, skuggteknik och korrigeringar, som är de tre byggstenarna i all makeup. Givetvis får du under kursens gång tillfälle att använda riktigt bra produkter och även handla för rabatterat pris.

Våga ta klivet

Många av oss drömmer om den stora scenen, om att få vara makeupartister i de riktigt stora sammanhangen. Du kanske går runt med denna dröm, och vet samtidigt att du kan det här med makeup. Men hur förklarar du detta till en arbetsgivare? Det blir inte helt enkelt. Att ta en makeup kurs och få chansen att visa upp, och samtidigt utveckla, dina färdigheter med hjälp av proffs är ett bra steg mot uppfyllelse av dina drömmar. I slutet av kursen tilldelas du även ett diplom som senare kan användas som ett kvitto till en framtida arbetsgivare på att du faktiskt kan det här med makeup. En tvådagars kurs är en bra start, och en överkomlig utmaning att ta sig an som första steg mot dina drömmar. Sedan kan du välja att gå vidare i arbetslivet eller fortsätta läsa längre kurser eller program och på så vis ytterligare utvecklas.

Så går det till

Börja med att fundera på vad du vill göra. Inom makeup finns det många olika inriktningar som kräver olika färdigheter. Tycker du exempelvis film är kul och vill jobba i sminket i ett filmteam finns filmeffektskurser där du lär dig sminka ärrbildningar, brännskador och mycket annat. Eller du kanske vill specialisera dig på något annat såsom på ögonbryn och fransar; då finns den möjligheten också. Givetvis kan du också välja att läsa ett program som tar helhetsgrepp på samtliga inriktningar, men bäst kanske är att börja med en kurs och bli lite varm i kläderna först. Låt inte dina drömmar förbli drömmar, ta istället ett steg i rätt riktning och boka en makeup kurs redan idag.

← Äldre inlägg