Blogg

RSS

Vikingasmycken med historiskt ursprung

27 Feb 2023

Har du någon gång burit vikingasmycken? Kanske som en cool attiralj, eller som din personliga stil. Det är verkligen ett vackert komplement till din stil.

Oavsett om du gillar att bära vikingasmycken som en del av din vardagsstil, eller om du behöver piffa upp festlooken lite grann, så är vikingasmycken verkligen en riktigt unik detalj som kommer att göra kompisarna gröna av avundsjuka på en gång. För att köpa dessa smycken så kan du gå till en hemsida (till undersidan) som säljer dessa vackra smycken.

Det finns så många vackra gamla tekniker från vår historia som är värda att föra vidare. Till exempel så kan du hitta kedjor, eller länkar. En kungalänk är en populär kedja och teknik. Denna teknik, där man sammanfogar ringar, användes inte bara för att göra smycken, utan också för att göra ringbrynjor.

Det traditionella med vikingasmycken

Med dagens tv-serier och annan underhållning som fokuserar på vikingarna och den fornnordiska historien, så blir smycken och historier mycket mer populära. Dessa historier vad på dåtiden något som folk verkligen levde sina liv efter. Kanske du har hört talas om asatron och gudar som Tor och Oden.

Många vikingasmycken är inspirerade efter dessa gudar, och gudarnas hjältedåd. Det är något som många tycker är väldigt underhållande. När du kopplar dina smycken till fornnordiska historier får de ett större djup och en betydelse. Det är såklart inte bara gudahistorier. Även runskrift är något som verkligen har betydelse för oss idag. Varför inte dekorera dig med detta vackra alfabet?

Hitta mer info om vikingasmycken på denna sida: fintochbilligt.se

Permanent hårborttagning i Solna för dig som tröttnat på hyveln

5 Aug 2022

Permanent hårborttagning i Solna är ett lätt sätt att lösa ett problem som plågat dig hela livet. Sluta raka dig om och om igen, och få bort håret för gott.

Rakhyvel är så himla 1980. Varje gång i duschen, flera gånger i veckan. Lite beroende på vilken typ av hårväxt du har, så klart, men i princip. Det ska göras om och om igen. Om det ändå fanns ett sätt att ta bort håret på benen så att det inte växer ut igen. (Ledtråd: Det gör det.)

Permanent hårborttagning är alls ingen futuristisk dröm, utan en mycket vanlig behandling på skönhetskliniker runt om i Sverige i dag. Inte minst i Solna, där närheten till huvudstaden gjort att man är snabb på fötterna vad gäller alla nya trender och teknisk utveckling inom skönhetsvård. Många söker sig till och med utanför tullarna för att ta del av Solnas blomstrande beauty business.

Permanent hårborttagning i Solna värt en tripp med SL

Att lägga 38 kronor på en enkelresa med SL för att göra permanent hårborttagning i Solna anser många vara värt det. Den som har lite mer pengar i kassan kan ju ta taxi ut, men det är inte säkert att det går snabbare. Och för dig som har kämpat med rakhyvel mot tjock hårväxt på benen i hela ditt liv har säkert bråttom, nu när du fått höra om möjligheten att bli kvitt stråna för gott.

Dock får du vara beredd på att det kommer ta mer än en behandling för att verkligen bli av med allt hår. Men jämfört med hur många gånger du annars hade behövt raka benen, räknat på en hel livstid, är det nog en rätt rejäl tidsbesparing ändå. Och kanske till och med billigare. Rakhyvlar och rakblad är dyrt.

Är tandläkare i Sverige omotiverat dyra?

21 May 2022

Säg det med ett leende, visa dina friska tänder, le mot världen och världen kommer att le mot dig. Ordspråken är många då det kommer till tänder och leenden, men frågan är till vilket pris man skaffar sig detta? Det finns en vanlig uppfattning om att svensk tandvård är för dyr och att många på grund av detta drar sig för att besöka en tandläkare, man anser sig inte ha råd att betala för en behandling och får därigenom en sämre munhälsa och sämre tänder än vad man borde ha. Stämmer då detta? Till viss mån, sett ur ett europeiskt perspektiv så kostar det definitivt mycket pengar att besöka en tandläkare i Sverige.

Men – alla mynt har två sidor och då det kommer till priset för en tandläkare så ska vi först och främst säga att vi i Sverige har en klar fördel i form av en bra start. I Sverige har vi nämligen fram till 19 års ålder fri tandvård och där vi genom denna får våra problem korrigerade gratis – oavsett vilket problem det handlar om. Det här ger oss en väldigt fin grund att stå på och där vi genom denna i många fall slipper de mest kostsamma behandlingarna i vuxen ålder.

Vidare så ska man även veta att det råder fri prissättning för tandläkare och att det i och med detta finns en stor skillnad i pris mellan två stycken.

För samma undersökning – men hos två olika tandläkare – kan det i Stockholm skilja så mycket som 250 kronor; och detta bara för en undersökning – ser vi till en behandling så blir skillnaderna i pris betydligt större. Det går alltså inte att säga att en tandläkare är dyr då det inte riktigt stämmer. Däremot går det att säga att en specifik tandläkare i Stockholm är dyr medan en annan tandläkare i samma stad är billig; då får man en mer korrekt bild av det hela.

Det finns billiga tandläkare i Stockholm

Kortfattat så kan vi alltså säga att ett leende – ett vitt, fräscht och rent sådant – inte behöver kosta så mycket pengar och att det till mångt och mycket är upp till kunden att hitta en tandläkare som bäst passar sin egen budget; något som av förklarliga skäl är lite lättare i Stockholm där det finns ett större utbud.

Dessutom så ska vi här tillägga att man som svensk har rätt till tandvårdsbidrag och att detta gäller enligt följande: 20-29 år – 300 kronor/år. 30-74 år – 150 kronor. 75 år och uppåt – 300 kronor/ år.

Ett tandvårdsbidrag som man kan inkludera i nästa års räkning hos en tandläkare i Stockholm om man av någon anledning inte besökt denne under föregående år.

Ta hjälp av en barberare

5 Mar 2022

Där kvinnor lägger hundratals kronor varje månad på sitt yttre så blir motsvarande summa för en man betydlig lägre. För män så räcker det med att köpa hårvax, en hyfsad tvål och - på sin höjd - en hudkräm som används över hela kroppen.

Här finns en klar förbättringspotential och i synnerhet idag då man ser att fler och fler skaffa skägg. Att besöka en barberare borde ligga högt upp på prioriteringslistan hos många män, men faktum är att få unnar sig den lyxen.

Få trender har visat sig vara lika ihållande som den med skägg. Män i alla åldrar, i alla samhällsklasser och inom alla yrken väljer att odla skägg och genom detta få ett lite mer personligt och maskulint ansikte.

Skägg har dessutom många fördelar. Dels så handlar det om att man slipper rakningen och den tid som den rutinen kräver. Dels så handlar det om att skägget ger skydd och ger värme under kalla dagar - samtidigt som det effektivt också absorberar och leder bort svett under heta dagar eller träningspass. En annan fördel med skägg är att det - och detta är naturligtvis ytterst objektivt - väldigt snyggt. Både män och kvinnor verkar uppskatta skägg och det mjuka, men ändå tuffa, utseende detta för med sig.

Välj rätt barberare i Stockholm

Men, det handlar även om att man som skäggbärare måste löpa linan ut. Tyvärr så ser man att många tar lite för allvarligt på bekvämligheten. Att man slipper raka sig är inte synonymt med att man slipper anstränga sig. Att ha ett skägg kräver omsorg, underhåll, skötsel och omvårdnad. Ditt skägg ska aldrig växa fritt och ta över ditt ansikte - det ska framhäva dina fina drag och ta fram det bästa ur både ditt ansikte och den stil du har på exempelvis klädseln.

Det bästa du kan göra är att påbörja din resa tillsammans med en barberare. En barberare är nästan ett måste om man har skägg och då inte minst i början. Man får värdefulla tips om framtida skötsel och man får en stabil grund att bygga vidare på. Viktigt är också att inse att alla har olika skägg och olika kvalitet på stråna - det måste tas med i beräkningen. Tillsammans med det faktum att våra ansiktsformer passar bra - och mindre bra - med olika skäggtyper så kan man hitta en perfekt längd, storlek och klippning tillsammans med en barberare i Stockholm som, utöver detta, även kan klippa till en matchande frisyr.

För, en barberare är inte längre bara den som rakar och stylar skägg. Det handlar om en yrkesman som även agerar frisör och som kan klippa till vilka frisyrer som helst. För män så finns all anledning att börja fokusera mer på det yttre och ta det på samma allvar som kvinnor gör. Ett skägg är aldrig till för att dölja något: det ska framhäva och göra dig snyggare. Ta hand om ditt skägg genom att ansa det, tvätta det med rätt produkter, återfukta med skäggolja och färga det om det börjar bli alltför många gråa hårstrån. Boka in en tid hos en barberare med jämna mellanrum också. Det är du värd. Och, hittar du rätt barberare i Stockholm så kommer du att utveckla samma partnerskap som med en tandläkare: det blir ditt givna val och du kommer aldrig att tänka dig att gå till någon annan.

Lashlift - en behandling som ger dig perfekta ögonfransar

10 Jan 2022

Drömmer du om perfekta, långa och böjda ögonfransar som tar fram det bästa ur dina ögon? Du är långt ifrån ensam. Kvinnor - och faktiskt, en del män - har insett värdet av att låta ögonen spela en större roll i det egna utseendet. Ögonen definierar oss på många sätt och de spelar en extremt viktig roll i det första intrycket vi ger andra människor.

Men, det handlar också om att devisen - vill man vara fin så får man lida pin - är ytterst gångbar. Det tar tid att sminka sig, det tar tid att hålla efter ögonbrynen och det är både svårt och tidskrävande att böja till sina ögonfransar. Därför är en professionell behandling som kommit under senare år väldigt intressant. Den kallas för lashlift och den har väldigt många fördelar.

Fördelar med lashlift

Några av dessa fördelar tänkte vi gå igenom här nedan, men innan dess så ska vi även peka på vikten av ett professionell utförande. Man kan beställa hem det som krävs för lashlift till det egna hemmet. Vår erfarenhet säger emellertid att detta sällan ger det resultat man önskar - i synnerhet inte om det handlar om första gången. Besöker du istället en klinik för lashlift på Kungsholmen - om du bor i Stockholm - så får du en mer skräddarsydd behandling utförd.

Vad gäller ögonfransar så är det viktigt att man ser att alla har olika längder, tjocklekar och kvalitet att jobba med. Det kan innebära att exempelvis du, vid en första behandling med lashlift, kan få ett resultat som måste kompletteras med ytterligare en behandling efter en viss tid - detta för att dina ögonfransar varit för korta eller på något att annat sätt inte varit av den kvalitet för att din målbild skulle kunna nås. Fördelen med en professionell behandling är att behandlarna vet vad som krävs - oavsett förutsättningar - för att lyckas. Beställer man hem ett kit så är risken ganska stor att man blir besviken på ett eller annat sätt.

Med detta sagt, här följer några fördelar och lite information om lashlift:

  • Lång effekt. Lashlift ger en effekt som sitter i mellan 6-10 veckor. Under tiden så växer sig ögonfransarna också starkare, längre och tjockare - detta som en följd av att man vid behandlingen använder sig av Ketamin.
  • Mindre makeup. Trött på att sminka dig? Väljer du lashlift så behöver du inte detta. Dina ögon kommer att se pigga och fräscha ut oavsett. Du kan förhöja effekten vid vissa speciella tillfällen, men det behöver inte bli samma dagliga rutin som många kvinnor har det som idag.
  • Behaglig behandling. En behandling med lashlift är behaglig och många pekar på att man får en rejäl boost rent energimässigt. Hur ofta kan man sitta ned i 120 minuter och bara njuta av lugnet och av känslan av att bli ompysslad och omhändertagen? Det handlar om att unna sig!
  • Möjlighet att färga ögonfransarna. Man kan även passa på att färga sina ögonfransar i samband med behandlingen och därigenom ytterligare förhöja effekten. Ett bra sätt att alltid se fräsch ut.

Satsa på estetisk tandvård i Malmö

21 Sep 2021

I takt med att Malmö stad rustar upp sina fasader är det kanske dags för dig att göra detsamma? Estetisk tandvård hjälper dig att visa upp ditt bästa leende för de andra glada skåningarna.

Att skämmas för sitt leende är något som kan prägla hela din personlighet. Känner du dig begränsad i sociala sammanhang på grund av skeva eller missfärgade tänder är det en självklarhet att överväga estetisk tandvård. Kom ihåg att din tandläkare är proffs på allt som gäller tänder. Inte bara att laga hål.

Den estetiska faktorn är också en viktigt del av din tandhälsa – därav namnet estetisk tandvård. För dig som lider av samma dåliga självförtroende som Malmö gjort genom åren kan estetisk tandvård vara en livräddare.

Estetisk tandvård ger vita smajl från Rosengård till Västra hamnen

Jämförelsen med Malmö stads uppfräschning är faktiskt inte alltför långsökt. Yta och fasader säger en hel del om innehållet, och om hur staden, eller tänderna, mår. Som tur är behöver du inte ta dig alltför långt från Möllevången för att fixa till dina gaddar. Som med det mesta i Malmö hittar du prisvärda alternativ för estetisk tandvård och andra tandbehandlingar mitt inne i stan.

Att storstadspriser skulle betyda dyrt är helt enkelt inte sant när det gäller Malmö. Estetisk tandvård ska inte heller ses som någon lyxvara. Att stolt kunna le åt det som gör en glad ska vara en självklarhet både för den som bor i en liten etta i Sofielund och den som bor högst upp i Turning Torso.

Att försköna kroppen

24 Feb 2021

Tatuering är en mycket gammal tradition. Man kan spåra dess nuvarande benämning till Polynesien, men tatueringar har funnits i tusentals år. Sedan 1980-talet har populariteten ökat igen.

Tatuering kan handla både om utseende och symbolik. Det ena vävs ihop med det andra och ofta önskar den som beställer en tatuering att den ska handla om båda delarna. För en person kan det finnas en djup symbolik i en bild av ett djur. Givet är att barnens namn är ett populärt motiv bland många föräldrar. När du vill skaffa en tatuering i Stockholm ska du vilja skaffa den för livet. Det är långt ifrån enkelt att ta bort eller tatuera över en tatuering du inte längre vill ha. Därför är det otroligt viktigt att tänka efter före, gärna ett par gånger. Om du ångrar dig kan du kontakta en klinik för laserborttagning eller försöka hitta ett motiv som täcker det inte längre önskvärda motivet.

Stilar, motiv och behandling

Är du intresserad av att tatuera dig är det viktigt att hitta en bra studio. En seriös tatuerare kommer inte att tatuera en omyndig person eller någon som är påverkad av alkohol eller droger. De kommer inte heller att tatuera dig första gången du är där. Boka ett möte med en riktigt bra tatuerare. Ni får möjlighet att prata igenom saken och naturligtvis kan du få massor med tips och förslag på motiv. Kanske har du bestämt motiv och plats. Kanske är det din fjortonde tatuering? Hur som helst hjälper din tatuerare att ta rätt beslut.

Lyft ansiktet med tråd istället för kniv

11 Feb 2021

Trött på rynkor och fina linjer i ansiktet? Vill du ha ett fräschare, ungdomligare och samtidigt mer naturligt utseende? Då kan kanske ett ansiktslyft med trådar vara något för dig.

Kollagen är ett protein som bildas i hudens mellersta lager, i den så kallade läderhuden. Tillsammans med sin bästa kompis elastin bidrar kollagen till att hålla huden ung och fräsch. Det vill säga stram och utan rynkor.

Dessvärre är det så att kroppens egen kollagenproduktion minskar med åldern, vilket allt som oftast resulterar i rynkor och fina linjer. Många av oss tycker att åldrandet har sin charm, och att det är helt naturligt att vårt utseende förändras när vi blir äldre. Men det finns också de som inte alls trivs med att utseendet förändras med åldern.

Trådar istället för kniv

Saknar du din yngre, lite piggare look? Har du kanske även börjat snegla på plastikkirurgi? Då bör du faktiskt tänka om. Att lägga sig under kniven är oftast inte nödvändigt. Idag finns det nämligen flera alternativ som är både skonsammare och mer prisvärda än ett traditionellt ansiktslyft.

Du kan t.ex få ett ansiktslyft med hjälp av små trådar som ökar kollagenhalten i huden. När kollagenhalten ökar blir huden både stramare och mer elastisk. Istället för att dra i huden så att den blir mer spänd, som kirurgen gör under ett traditionellt ansiktslyft, tar du alltså hand om huden inifrån. Resultatet? Ett fräschare, ungdomligare och samtidigt mer naturligt utseende, helt utan kirurgiska ingrepp. 

Lösning som korrigerar imperfektioner i ansiktet

20 Jan 2021

Microneedling är en behandling med små tunna nålar som injiceras i huden för att starta en läkningsprocess. Behandlingen har visat sig ha väldigt bra resultat både på kort och lång sikt.

Det kan låta lite avskräckande, det där med nålarna. Men det är inte alls så farligt som det låter. Microneedling använder nålar i microstorlek, det vill säga väldigt små och väldigt tunna. Nålarna är i princip jättekorta, fast längden kan variera lite på hur djupt de behöver komma för att åtgärda ett hudproblem. Så kommer nästa fråga, vilka hudproblem kan microneedling åtgärda? Microneedling stimulerar produktionen av kollagen. Detta är det som ger elasticitet och lyster åt huden. Det vill säga att det motverkar rynkor och slapp hud. Resultatet är en jämn och tajtare hud.

Motverka acneärr

Allvarligare hudproblem går också att behandla med microneedling. Många som gör microneedling i Stockholm vill sudda bort ärr, acneärr, eller fläckar. Eftersom nålarna gör minimala små hål i huden, skickar kroppen signaler till att läka områden som har behandlats. Detta är i princip som att utföra en kontrollerad skada, för att stimulera kroppen att läka sig själv. Resultatet ser du när den första svullnaden och rodnaden från behandlingen gått över. Då kommer ärr och fläckar börja försvinna. Med mer kollagen och en läkande hud kan man korrigera olika typer av ärr och hudfläckar. Blir du sugen på att prova? Boka tid för ett besök på en skönhetsklinik med certifierade specialister. Om kvalificerar för behandlingen kommer du att få tid så snart som möjligt.

Ett mjukare ansikte

8 Dec 2020

Med åren kan man få rynkor i ansiktet som man kanske börjar irritera sig på. Det kan vara rynkor för att man skrattat mycket eller för att man känt mycket oro. Men det finns lösningar som hjälper.

Rynkor som blir djupa kan göra att man får ett ansiktsuttryck som inte samstämmer med hur man egentligen känner. Det kan göra att man ser trött ut, eller till och med sur och arg. Det är inte kul att få höra från familj och andra att man har en känsla som man inte egentligen har. Men det finns ett sätt som man kan få bukt på dessa rynkor och som gör att man får ett mjukare ansikte.

Fylla ut rynkor

När man använder sig av fillers så är det ett sätt att fylla ut partier av ansiktet från insidan. Det kan vara partier som inte riktigt samspelar med övriga proportioner i ansiktet. Eller så är det rynkor som blivit så pass djupa att de ställer till irritation. Med hjälp av fillers kan man fylla ut huden punktvis och få rynkor att bli släta igen. Det är ett sätt som är milt och som inte har de bieffekter som tidigare liknande behandlingar inom samma område haft. Att slippa dessa djupa rynkor kan göra underverk både för en patients utseende och mående. När man slipper se sur eller trött ut så förändrar man sig också på insidan. Därför är det många som använder sig av tekniken trots att de tidigare i livet aldrig tänkt tanken. Läs mer om fillers på denna webbsida: https://www.fillersgöteborg.se 

Dags att byta till permanent makeup?

4 Dec 2020

Är du trött på att behöva sminka dig vareviga dag, men vill ändå inte vara helt utan? Då finns det faktiskt en helt fantastisk lösning på det problemet. Den lösningen är permanent makeup.

Vad är permanent makeup? Jo, det innebär att man använder en slags tatueringsteknik för att jämna ut, korrigera eller förstärka dragen i ansiktet. Tanken är att det ska likna smink, fast ändå se naturligt ut. Det bästa med detta är att det håller och man slipper sminka sig varje morgon för att sedan sminka av varje kväll. Att tatuera in smink kan dock låta lite vanskligt – tänk om man ångrar sig? Lugn, bara lugn. Den permanenta makeupen är inte permanent för livet. Den kommer blekna efter hand. Att den bleknar är bra eftersom man åldras och ansiktsdragen kommer förändras lite i takt med tiden. När dragen förändras är det bra att man kan uppdatera makeupen efter ens åldrande.

Vad kan man göra?

Permanent makeup kallas även för kosmetisk micropigmentering. Man kan till exempel fylla i sina ögonbryn med denna teknik. Då slipper man arbeta med en ögonbrynspenna hela tiden för att fylla ut sina eventuellt glesa bryn. Man kan även, om man tycker att ens läppkonturer är för otydliga, fylla i dem. Med permanent makeup förenklar man vardagen med att slippa lägga tid på smink, men det finns fler fördelar. Om man exempelvis är allergisk mot smink eller har en synskada och därmed har svårt att själv lägga makeup – ja, då är detta verkligen en bra grej!

Skaffa fillers

16 Sep 2020

Börjar rynkorna bli djupare och djupare? Kanske vill du ha den lite puffigare kinden? Då är fillers något för dig. Det är något som blir allt mer populärt i Sverige att göra för alla åldrar.

Fillers är idag en väldigt populär sak som både unga och äldre gör. Man kan välja att applicera det precis där man vill för att få en liten utfyllnad. Många använder fillers till att fylla ut rynkor, och det används även aktivt till att fylla ut läppar. Att till exempel fylla läpparna tar inte mycket mer än 2-5 minuter. Med fillers injicerar man en vätska som ofta består av hyaluronsyra under huden, ett betydligt säkrare och bekvämare sätt än att lägga sig under kniven.

Så hur säkert är det att göra fillers?

Hyaluronsyra är något som kroppen redan producerar. Därför är det inget farligt att göra fillers. Däremot producerar inte kroppen tillräckligt för att fylla ut rynkor etc. Fillers är något för alla åldrar, givetvis om man är myndig. Fillers läggs in med en väldigt liten, fin nål, det kan sticka till och bli något blåmärke dagarna efter. Men det är inget att oroa sig över. Då ämnet som sagt redan produceras i kroppen är det en väldigt liten risk att du reagerar på det.

Hyaluronsyra räknas som ett medicinskt preparat och därför bör de som injicerar det vara medicinskt utbildade, och ofta är de det. Efter du tagit dina fillers så är rådet att inte sola, träna, bada, bastu etc. Du ska inte heller massera på området där du tagit fillers. Sköter du detta rätt får du fina resultat som håller upp till ca 9-10 månader.

Att välja klinik

Det är väldigt viktigt att du hittar rätt klinik som passar dig, så var inte rädd för att ringa runt och ställa en massa frågor. Du hittar många kliniker genom en enkel sökning där du kan söka på fillers i Göteborg, om du bor där. Kolla gärna om de lagt ut bilder på sina tidigare arbeten, och läs även igenom recensioner så du enkelt kan välja bort någon som känns oseriös.

När du hittat rätt klinik gör gärna ett besök där och få en ordentlig förklaring på hur det går till- När du förstått allt och bokar tid är det sista du behöver göra att vänta på fillern och få dina fylligare läppar eller kanske fylla ut den där rynkan. Snabbt och smidigt får du det som önskas.

Är du intresserad av en skalfasad i Malmö?

16 Sep 2020

Ett leende har en förmåga att sprida sig. Le och hela världen ler med dig, så går talesättet. Men, vad händer om man inte vill le? Hur gör man om man skäms för sina tänder och att man därigenom ogärna visar upp dessa? En skalfasad kan vara skillnaden mellan att ge ett bra första intryck för dig i Malmö eller ge ett sämre sådant. Första intrycket betyder väldigt mycket i hur vi uppfattas.

Vita tänder är normen och själva sinnebilden för ett friskt och fräscht leende. Ser man på en film, reklam eller i en tidning så kommer modellerna att visa upp bländvita leenden. Det är få förunnat att ha det. Vi föds med olika förutsättningar. Tänder är inget undantag. Vissa kan ha gula tänder, andra kan ha skeva sådana medan en tredje person kan ha väldigt ojämna framtänder.

Vi är olika, men då det kommer till tänder så finns det hjälp att få. Idag dessutom bättre och mer hållbar hjälp en någonsin. Detta i form av en skalfasad. Bor du exempelvis i Malmö och har en tand som är missfärgad, som är kortare eller som är sned så har du en väldigt kort resa till att råda bot på problemet genom att fästa en skalfasad.

Välj en skalfasad i porslin eller plast

En skalfasad kan antingen tillverkas av porslin eller av plast och tillvägagångssättet är detsamma. Man slipar ner den ordinarie tanden så att denna inte ska bli för tjock. Därefter så använder tandläkaren i Malmö en gel - som stelnar likt cement - och där sedan din skalfasad sätts fast. Varje skalfasad blir unikt tillverkad där man utgår från dina önskemål samt utifrån hur dina övriga tänder ser ut gällande exempelvis färg, storlek och form.

Fördelen med porslin är att en sådan skalfasad håller längre. Rätt behandling kan ge en livslängd på närmare 25 år. Väljer man plast så får man en billigare lösning - du betalar, givet vilken tandläkare i Malmö du väljer, mellan 800-2000 kronor/tand för en sådan skalfasad. Där får du emellertid en kortare livslängd som normalt ligger på mellan två och fem år. Porslin bär ett högre pris och där kan kostnaden ligga mellan 5000-10.000 kronor. Det är värt att räkna på innan du bestämmer dig.

Finns det någon nackdel med en skalfasad?

En skalfasad är en bra lösning för att komma till bukt med exempelvis en gul, missfärgad eller skev tand. Fördelarna är många, men det finns även en nackdel. Den ligger i att din ordinarie tand försvagas.

Att en tand är gul till färgen är inte synonymt med att den mår dåligt. Det handlar ofta om din livsstil och din genetik. Väljer du en skalfasad så måste man slipa bort emalj från tanden där den ska fästas. Det innebär att frisk tandsubstans slipas bort; något som kan skapa problem i framtiden och innebära behov av behandlingar.

Det är viktigt att konsultera din tandläkare i Malmö innan du bestämmer dig. Låt denne se över din tandstatus och presentera de lösningar som finns till hands. En skalfasad kan vara bäst för dig - men det kan även finnas andra alternativ som är bättre.

Möt världen med piggare, slätare och mer livfull hy

19 May 2020

Upplever du att du ser äldre ut än du faktiskt är - eller känner dig? Skulle du vilja sudda ut rynkor, fina linjer och andra ålderstecken i ansiktet? Testa botox - du ser skillnad på en gång.

Det sägs att rynkor, fina linjer och kråksparkar är ett tecken på att man lever livet till fullo, att man får vara med om mycket och kanske framförallt - att man skrattar mycket. Att man ska omfamna sina rynkor och vara tacksam för dem. Det låter vackert, men är många gånger kanske lättare sagt än gjort. För många är dessutom en vacker och fräsch hy förknippad med en slät och ungdomlig hy - utan skrattrynkor vid ögonen eller bekymmersveck i pannan. Ju äldre man blir desto svårare bli det dock att undvika de där fina linjerna, oavsett vilka krämer man använder eller vilka mirakelkurer man än provar. Som tur är finns då andra behandlingar att ta till, som både verkar mer effektivt och som ger resultat som håller under längre tid. botox är en av världens vanligaste och mest effektiva kosmetiska behandlingar för att trolla bort rynkor och göra huden slätare - kanske kan det vara ett alternativ även för dig?

Vad är botox och hur fungerar det?

Den kosmetiska produkten botox framställs av det naturliga toxinet Botulinumtoxin - ett slags gift som bl a har mycket muskelavslappnande egenskaper. I sin rena form är botox mycket toxiskt, men när man använder det i medicinska eller kosmetiska syften späds det förstås ut för att kunna användas på ett 100% säkert och ofarligt sätt. De muskelavslappnande egenskaperna består dock, vilka också är hemligheten bakom varför botox har en så utslätande effekt. Medlet hindrar helt enkelt musklerna i ansiktet från att dra ihop sig, vilket i sin tur förhindrar att rynkor bildas. För optimal effekt kombineras oftast botox med fillers, som verkar genom att återskapa volym i ansiktet och fylla ut de rynkor som redan finns.

Hitta en klinik nära dig

Kosmetiska behandlingar som botox och fillers har blivit allt vanligare, och idag går det att hitta certifierade kliniker i såväl större som mindre städer. Bor du t ex i Göteborg och är sugen på att testa botox? Då har du flera proffsiga ställen att välja mellan. Botox och fillers är säkra behandlingar, men biverkningar och obehag kan förekomma om de utförs på fel sätt. Därför är det alltid viktigt att välja en klinik med goda meriter, lång erfarenhet och riktigt kompetent personal.

← Äldre inlägg