Ett annat ord för hundfoder är helt enkelt hundmat

Hundfoder är inte något annat än mat för hundar. Det hittar du i de flesta välsorterade djuraffärer. Ibland kan du även finna det i andra typer av butiker.

En av frågorna kring hundmat och hundfoder du kanske ställer dig är huruvida denna näring har förändrats över tid? Det finns mycket som tyder på att den allmänna uppfattningen om vad som är lämplig föda för hundar har svängt rejält över de senaste decennierna. Låt oss ta en titt på det.

Förr var det vanligt att man gav hundar rester av den mat man själv åt. Det kan ju ha varit både bra och mindre bra. Detta är givetvis beroende på vilken mat man själv åt. En hund kunde alltså få en ensidig kost likaväl som en bra och välbalanserad kost beroende på matvanorna hos husse och matte.

Hundfoder är till för att ge din hund den bästa näringen

Att ge sin hund en riktigt bra och näringsrik hundmat är numera mycket lättare. Den typen av hundmat, det vill säga hundfoder, som finns i en djuraffär är i de flesta fall av riktigt hög kvalitet. Köper du din mat där är det föga troligt att din hund lider av några näringsbrister.

Efter år där hundmaten bestod mest av spannmål, och utöver det en hel del konserveringsmedel, så har man insett att det inte var den bästa lösningen. Nu kan du istället hitta mat som är gjort på naturliga ingredienser. Det kallas ibland för raw food för hundar.

4 Sep 2023