Följ våra skönhetstips – oavsett vilken typ av hud du har

Då det kommer till skönhetsprodukter så ska man veta att det är lite av en djungel därute. Produkter finns för varje liten kroppsdel, de flesta lovar extremt mycket (men håller i många fall tyvärr tunt) och prislappen kan i många fall verka orimligt tilltagen.

Vad göra, hur vet man vilka produkter som passar sin hud- och hur vet man vilken typ av hud man har egentligen? En generell uppmaning innan vi fortsätter är att man måste ge en produkt chansen också. De flesta kanske köper en lotion, använder den några gånger, ser ingen effekt och går därför vidare till nästa. Riktigt så fungerar det inte. Minst en månad så bör du använda en produkt och se hur resultatet blir – förutsatt naturligtvis att du inte får eksem, klåda eller utslag av produkten i fråga.

Med detta sagt så tänkte vi peka på några hudtyper, vad man ska tänka på gällande skötsel och skönhet och därigenom kanske kan hjälpa dig att hitta rätt i den rådande djungel vi nämnde.

Känslig hud: Du vet att du har känslig hud om du:

  • Reagerar på kyla, på klimatförändringar, på värme och på starka hudvårdsprodukter.
  • Prova att använda en rengöringsprodukt framtagen för känslig hud – morgon och kväll - och eventuellt också addera ett ansiktsvatten. Du bör definitivt använda ett serum också. Respektera solen – se till att använda dagcreme för känslig hud och se till att använda solskydd. Att någon gång i veckan använda en lugnande ansiktsmask är också något vi rekommenderar.

Torr hy: Du vet att du har torr hy om du:

  • Känner att det stramar i ansiktet efter rengöring och att du har torra fläckar som fnasar över kroppen.
  • Du kan prova att: använda en rengöringsmjölk både morgon och kväll. Creme bör användas både under dagen och under natten – gärna en fetare sådan nattetid. För att slippa linjer kring ögonen (något som ofta uppkommer vid torr hud) så bör du investera i en riktigt bra ögoncreme. Peeling är att anse som lite av ett måste då en sådan kommer att hjälpa dig att bli av med döda hudceller och som därigenom ger dig en hud mer mer lyster. Undvik direkt solljus så mycket som möjligt och använd solskydd om du vistas ute.

Normal hud:

  • Här är det bara att lyfta på hatten och gratulera dig till din fina genetik! Här gäller det att behålla denna normala hy och de vanliga tipsen för detta är att du ser till att rengöra ditt ansikte både morgon och kväll.
  • Använd gärna ansiktsvatten med jämna mellanrum. Nattetid – och under vintern – så använder du en fetare creme. Dagtid så ser du till att använda en dagcreme som passar din hud (där finns sällan något problem). Unna dig en välgörande ansiktsmask då och då.