Våra skönhetstips för ett finare ansikte

Ansiktet är det första som en annan människa ser och det är också ditt ansikte som dagligen utsätts för störst påfrestning. En ödesdiger kombination för många. Rynkig, torr, sliten, fet och narig hy – det är några av de mindre smickrande sidor som många av oss går omkring och visar upp.

 Allt detta är ett resultat av att vi dels använder fel produkter för vår typ av hy – alla är vi olika och vår hud har olika känslighet – att vi dels bor i Sverige – ett kallt klimat vintertid och där vi även under sommaren ser mycket solljus (som sliter, mer än många tror) – och att huden i sig också för skyddar mot attacker i form av avgaser och andra föroreningar. Vidare så sköter vi våra ansikten ganska dåligt också.

Många av oss fuskar och tror att huden sköter sig självt, att vi inte behöver göra så mycket och att exempelvis en torr hud är något som man, helt enkelt, får acceptera och lära sig att leva med. Så är det inte. Det går att göra något åt saken och det går att få en bättre hy i ansiktet. Hur? Vi ger några snabba tips!

  • Rengör ditt ansikte.

Gör det till en rutin att rengöra sitt ansikte morgon och kväll – även om du inte sminkat dig. Som vi sa; vi i Sverige är inte förskonade från avgaser och utsläpp och dessutom så kommer även annat smuts att hamna i ditt ansikte. Investera i en bra rengöringskräm och ett bra borttagningsmedel för din eventuella ögonmakeup. Produkter från Dermaceutic är här ett bra alternativ.

  • Återfukta

Viktigt är att du skaffar en återfuktningskräm som är anpassat efter din hudtyp och efter din ålder. En bra dagcreme är också värd att investera i – då det kommer till åldrande så är solen – faktiskt – din största fiende. Om du vill få en brun och fräsch nyans så är dagens Brun-utan-sol-krämer faktiskt väldigt effektiva. Återfuktning återkommer vi till och det är viktigt att du gör det även om du sitter framför en dataskärm hela dagarna – i synnerhet då. Ljuset och skenet från skärmen gör din hy torrare och här krävs det ofta mer återfuktning än vad du tror. Vi rekommenderar att du med jämna mellanrum sätter på en ansiktsmask samt att du några gånger i veckan – efter rengöringen – använder peeling.

  • Make-up

Rådet här är att du verkligen hittar produkter som passar din hy och detta både gällande ton- och känslighet. Då det gäller läpparna så kräver de – liksom huden i övrigt – återfuktning och ett bra cerat är ingen dyr investering; men den ger extremt bra avkastning.

  • Det viktigaste

Kom ihåg att det är din livsstil i övrigt som till stor del avspeglas i ditt ansikte. Ät sunt, unna dig att sova ut och se till att röra på dig. Umgås med personer du gillar; ett leende är det bästa skönhetstipset vi kan ge för ditt ansikte!