Skönhetstips som ger dig vackrare hår

Då det kommer till håret så är vi alla definitivt olika. Detta både sett till färg, till kvalitet, till styrka, till form (rakt hår, lockigt, vågigt och så vidare). Därför så är det svårt att komma med konkreta skönhetstips som passar alla. Det vi tänkte gör är att sammanställa några godbitar som kanske kan passa just dig och ditt hår. Kort sagt; vi tänkte sammanställa lösningarna på några vanligt förekommande problem då det kommer till hår och om du har tur så kanske just ditt problem är ett av de vi går igenom här. Låt oss börja:

 • Besök en frisör. Detta tips gäller oavsett vilken hårtyp du har. Då och då så mår ditt hår bra av att låta ett par professionella fingrar gå igenom det och då du ändå är där, varför inte överväga en ny frisyr? Många fastnar i gamla hjulspår och spelar lite väl säkert. Våga – och vinn!
 • Hårinpackning. Använd med jämna mellanrum en hårinpackning och se till att vira en varm handduk över huvudet medan den verkar – det ger dubbel effekt.
 • Mer volym. Många har problem med att man saknar volym på sitt hår. Inga problem – testa att blöta fingrarna och gnugga i hårbotten; det lyfter upp håret. Detsamma gäller om du upplever att håret tappar i volym allt eftersom dagen förflyter; blöt fingrarna och dra dem genom håret.
 • En produkt i taget. Du behöver inte använda vax, mousse och spray samtidigt. Använd en i taget.
 • Krama – inte torka. Då du torkar ditt hår så bör du krama vattnet ut det snarare än – som många gör – rufsa runt med handduken.
 • Torrt hår – hårolja: En bra hårolja är en investering för de flesta hårtyper och en sådan bör finnas i ditt badrumsskåp om du upplever att ditt hår är torrt, att det är väl bångstyrigt eller att det snabbt blir ”frissigt”. Överdosera inte, det gör att ditt hår ser fett och smutsigt ut.

Tvätta håret med bikarbonat – det fungerar!

 Precis som rubriken säger så finns det en möjlighet att använda bikarbonat för att tvätta håret. Dock; detta bör ses som ett rent Kajsa Warg-tips; naturligtvis så är schampo att föredra. En tumregel då det kommer till att tvätta håret är att du inte behöver göra det varje dag; det nöter snarare än att göra någon nytta. Använd balsam i en större omfattning och se till att köpa ordentliga produkter snarare än att köpa de absolut billigaste.

Ett annat Kajsa Warg-tips är att om du någon gång får slut på torrschampo kan använda barnpuder istället. Här – liksom vid bikarbonat kontra schampo – så bör det ses som en nödlösning.

Recept för att tvätta håret med bikarbonat då? Självklart!

Du behöver: 2 msk bikarbonat, en tom burk, en matsked honung samt tre deciliter vatten.

 • Blanda allting i glasburken.
 • Blöt håret och massera in ”schampot” pö om pö. Var metodisk och jobba in varje yta på ditt huvud.
 • Skölj ur håret noggrant.

Efterarbete (balsam)  – du behöver: samma burk, tre matskedar äppelvinäger och fem deciliter vatten.

 • Applicera balsamet noggrant i håret.
 • Låt lufttorka – skölj inte ur.
 • Det kommer att lukta ganska illa till en början, men det försvinner så fort ditt hår är torrt.