Det är Coolsculpting

Coolsculpting innebär att man kyler ner fettceller i kroppen till minus 8 grader (celsius). När man kyler ner fettcellerna försvinner de inte omedelbart, men efter en behandling försvinner valkar och fett på låren. Det är en behandling som kan kick-starta din egen motion. När du ser att du ser smalare ut, kan det bli roligare att påbörja din egen motion. Det är inte roligt att gå  med fettvalkar på magen eller på ryggen. Du går inte ner i vikt av coolsculpting, men du ser definitivs smalare ut och får en slätare hud där valkarna förut har suttit. Det viktiga är att du påbörjar din egen viktnedgång efter en behandling med coolsculpting.Allt är roligare när man ser bättre ut.

Så går en coolsculpting till

Först behöver du bestämma var på kroppen du önskar dig en behandling med coolsculpting. Om du vill det kan då rådgöra med kliniken där du bestämt dig för. Sedan lägger du dig ner, och kan läsa en bok, eller bara slappna av. En sköterska tar den delen som ni bestämt och huden sugs in i en maskin med sug som kyler ner kroppen. Det kan kännas ganska kallt, men känslan försvinner efter ett tag. Efteråt kan du göra vad som helst. Du behöver inte sjukskriva dig efter en behandling. Du har ingen konvalescens efter efter det. Om du inte gillar att genomgå en fettoperation är coolsculpting för dig. Vill man verkligen avlägsna fett, är en operation alternativet, men det medför mycket större risker och är mycket mer kostsam än en behandling med coolsculpting.

Bäst effekt ser du efter några månader

Efter några veckor bör man se en effekt av behandlingen, men mest effekt kommer efter några månader. Så vänta tålmodigt innan du ser hela effekten av det. Och för allra bästa effekt bör du göra det med jämna mellanrum. Coolsculpting kan vara en bra kick-start på en regelbunden motion. Det är lättare att jogga om man inte behöver springa med valkar på mage och rygg. När man se smalare ut är det roligare att ta sig till gymmet och joggingrundan. Det viktiga är att du äter bra och motionerar regelbundet. Däremot är coolsculpting för utseendets skull. Och en behandling som har få risker och är ett litet ingrepp på kroppen. Däremot bör du alltid välja en klinik som har bra referenser. Var noggrann när du väljer den som ska utföra behandlingen på din kropp, det är ju dig det handlar om och dig bör du vara aktsam om, eller hur?

7 Mar 2018