Vita tänder är snyggast

Ett mycket enkelt sätt att förbättra sitt utseende är att hålla sig med vita tänder. Vita tänder signalerar hälsa och ungdomlig vitalitet. Den som har vita tänder är helt enkelt snyggare än den som har bruna, eller till och med svarta tänder. Vissa har brunt mellan sina tänder, vilket kommer efter att inte ha skött sin munhygien ordentligt. Och den som inte har skött sin munhygien får snart problem med sina tänder. Sedan finns det fall där man som vuxen har skött sin tandborstning, men år av kaffe- eller tedrickande har gett gula och fula tänder. Då är det viktigt att kunna göra något åt det. Man kan bleka sina tänder utan att det är farligt. Det gör att man får en ”omstart” med sina tänder och får snygga tänder på nytt.

Rökning och snusande ger missfärgningar

Den som röker eller snusar får efter ett tag missfärgade tänder (minsta problemet faktiskt) med tanke på alla andra hemska sjukdomar man får på köpet. Det är bäst att sluta så snart som möjligt. Frågar du en rökare eller snusare är det lättare sagt än gjort. Men kanske om du gör en tandblekning, kanske du får en motivation att sluta med rökningen och snusandet. Du får på köpet en bättre andedräkt när du slutar röka. Och en bättre hälsa. 

Bleka tänderna

Ska man bleka tänderna är det bra om man gör det ordentligt. Visserligen kan man göra det billigare om man köper hem ett billigt tandblekningskit. Men man kan inte veta hur kvaliteten är på de paketen. Dessutom är det starka kemikalier som man inte ska gör hur som helst med hemma. Det kan också vara svårt att få till det med tänderna baktill. Därför är blekningen hos tandläkaren det bästa alternativet. Då kan du dessutom få råd och tips om övrig tandhälsa. Oavsett är hälsan det som är attraktivt. Vissa lägger på ett tandskal ovanpå tänderna, men struntar i hur tänderna egentligen är, innanför skalet. Känns inte så fräscht, om man säger. 

Få bettskena om du gnisslar tänder

Gnisslar du tänderna nattetid. Då riskerar man att få sneda tänder och då kan det vara bästa att få en bettskena som gör att käken slappnar av. Behöver du även tandkorrigeringar kan det också vara bäst att få dem gjorda så snart som möjligt för att inte få skada på käken ju längre tiden går. Går du till en och samma tandläkare kan du få både tandvård och skönhetsvård på en och samma mottagning.

5 Jan 2018