Skönhetsoperationer i Stockholm

Allt fler människor i Stockholm kan tänka sig en skönhetsoperation, visar undersökningar. Attityden till skönhetsoperationer, eller plastikoperationer, har förändrats de senaste åren. Det anses inte längre lika konstigt eller fåfängt att göra kirurgiska ingrepp i förskönande syfte. Många hänvisar till vårt samhälles ouppnåeliga skönhetsideal, som de flesta inte lever upp till i sina naturliga kroppar.

Välj alltid en seriös klinik

Vill man göra till exempel ett ansiktslyft i Stockholm finns det många kliniker att välja mellan. Det är viktigt att man verkligen kollar upp kliniken innan man bestämmer sig för att göra en plastikoperation hos dem. Tyvärr finns fortfarande ett fåtal oseriösa aktörer som inte har den rätta behörigheten eller kunskapen för att utföra kirurgiska ingrepp. Konsekvenserna av en felaktigt utförd operation kan bli mycket tråkiga.

Ansiktslyft

Ansiktslyft är vanligast bland människor som passerat femtiostrecket och börjar märka av tyngdlagen i ansiktet. Ansiktets underhudsfett tunnas ut med åren och huden blir slappare, vilket ger rynkor och ett tröttare utseende. Vid ett ansiktslyft stramas huden åt genom att man gör ett snitt runt ansiktet, stramar åt huden och syr fast den igen. För mer information läs: ansiktslyftstockholm.nu.

Vill man inte att kirurgen ska skära i en kan man välja ett ansiktslyft med trådar, där huden i stället stramas åt med hjälp av små trådar som fästs med hakar i hudvävnaden. Med tiden tas trådarna upp i hudvävnaden och blir osynliga.

En nanna metod för att bli av med rynkor är att injicera botox. Botox är ett nervgift som bedövar nervändarna och därmed får muskulaturen i ansiktet att slappna av, vilket gör att rynkorna slätas ut. En botoxbehandling är inte permanent utan måste upprepas med några månaders mellanrum.

Fettsugning

Fettsugning utförs för att bli av med de fettdepåer som man inte kommer åt med dieter och träning. På kroppen samlas fett ofta runt buken på låren och rumpan och under hakan. En fettsugning går helt enkelt till så att man gör ett hål i huden, sticker in en smal sug och suger ut fettet. Det är dock mycket viktigt att man vet ad man gör så att man inte skadar blodkärl och omkringliggande vävnad. Det är också viktigt att man avlägsnar rätt mängd fett.

Ett alternativ till fettsugning där man inte gör hål på huden är coolsculpting, där man med en applikator fryser bort fettcellerna. Fettceller är mycket känsliga för kyla och om man utsätter dem för en temperatur nära nollpunkten under någon timme så dör de och forslas bort av kroppen.

Läppförstoring

Fylliga läppar är eftersträvansvärt bland många i Stockholm. För att åstadkomma en läppförstoring finns två vägar att gå, antingen en permanent lösning med läppimplantat eller genom injektioner med så kallad vävnadsfiller, som måste upprepas någon gång i halvåret.

Läppar är relativt små och dess utseende påverkas lätt, risken med en läppförstoring kan därför vara att läpparna ser onaturliga ut på ett eller annat sätt. Att utföra en läppförstoring med ett naturligt resultat kräver en duktig kirurg med god erfarenhet.

Kontakta en klinik i Stockholm

Känner man att ens liv skulle bli bättre eller att man skulle bli mer tillfreds med sin kropp genom en plastikoperation ska man ta kontakt med en seriös klinik med dokumenterat goda resultat. På nätet finns många sidor som handlar om plastikoperationer och där kan man få tips på bra och auktoriserade kliniker i Stockholm dit man kan vända sig. Man bör alltid ta tid på sig att tänka igenom sitt beslut noga och försäkra sig om att man har rätt förväntningar på operationen. Har man det kan en plastikoperation vara ett bra beslut som du inte kommer att ångra.

7 Feb 2018