Så får du en välformad bak

Det är lätt att tappa kontakten med sätesmusklerna. Många av oss sitter stilla många timmar om dagen, samtidigt som vi rör oss på platta underlag när vi väl promenerar eller joggar. Det finns dock många saker man kan göra för att få en mer välformad rumpa. Här tipsar vi bland annat om övningar som kan göras och rena vanor i vardagen som kan implementeras.

Gör övningar

Det finns många olika övningar som kan göras för att träna sätesmusklerna. Några exempel är följande:

  • Knäböj på ett ben. Börja med att ställa dig framför en stol i höftbred hållning. Lyft sedan ett ben fram så att du balanserar på det andra. Börja sätta dig ner, fortfarande ståendes på ett ben, men ställ dig upp igen precis innan du nuddar sitsen. Skulle du inte klara av övningen på första försöket har du stolen där, som säkerhet.
  • Korssteg. Denna övning är effektivt för att träna rumpan. Börja med att inta en höftbred hållning, för att sedan kliva med höger fot bakom vänster ben. Böj sedan ner det vänstra benet tills det högra knäet nuddar golvet. Tryck dig sedan upp tillbaka till den ursprungliga positionen. Upprepa proceduren, fast med andra benet. För att få upp ett bra flås kan du hoppa istället för att kliva.

Gör ett kirurgiskt rumplyft

Intresset för rumplyft är stort, och det finns i princip tre olika sätt att göra det på:

  • Förstoring. En rumpförstoring innebär att man lägger in implantat under skinkorna. Det här påminner mycket om en bröstförstoring och gör just endast det, förstora.
  • Skulptering. Detta är vad som brukar kallas för rumplyft. Här skulpterar man inte bara rumpan, utan även områden runt omkring, så som midja och lår. Förutom rumplyft kan det här även kallas för Brazilian buttlift.
  • Vävnadslyft. Att lyfta rumpan och annan lös vävnad under midjan kallar vanligtvis för lower body lift eller stusslyft, även om vissa använder uttrycket rumplyft för det här ingreppet också. Vanligtvis är det överviktiga personer som är patienter, alternativt överviktiga som gått ner och har överskottshud kvar. Fortsätt läsa om rumplyft på: rumplyft.nu.

Träning och kost

Det finns många olika uppfattningar kring hur en rumpa ska se ut. Vissa tycker att storlek är viktigt, medan andra anser att det är viktigare att den är tränad. Beroende på vad man eftersträvar kan ens träning och kost anpassas i mycket hög grad. Genom att titta på olika kost- och träningsscheman kan du säkerligen hitta något som är i enlighet med dina mål.

1 Feb 2018