Problem med gula tänder – blek dem hos en tandläkare

Slår du på din tv, läser du i en tidning eller om du ser en film på bio så finns det också en stor chans att du kommer att mötas av en kritvit och perfekt tandrad vid något tillfälle. Vita tänder är något som ofta är själva definitionen för hur en frisk människa ska se ut och det är också målet för många personer. Men – hur lätt är det egentligen att skaffa sig de kritvita tänderna som man kan se i diverse reklamer? Inte alls lätt. Tyvärr.

Det handlar till mångt och mycket om vad man äter, om man röker, om man dricker teé och/eller kaffe samt vilken genetik man har om man har vita eller lite gulare tänder. Det spelar för många ingen som helst roll hur noga man borstar, hur ofta man använder tandtråd, vilken sorts tandkräm man använder eller om man använder munskölj – tänderna har fortfarande samma gula, lite trista, nyans som tidigare.

Innan vi fortsätter här: vita tänder ska inte på något sätt förknippas med friska tänder och gula tänder betyder inte på något sätt att tänderna i fråga är av ett sämre skick.

Billig estetisk tandvård i Solna

Med detta sagt så fortsätter vi. För – det finns vägar att gå och det finns idag väldigt goda behandlingar som kan ge ett långvarigt resultat. Det gemensamma i detta är att man måste besöka en tandläkare för att få det önskade resultatet. Vi säger detta direkt så att du slipper lägga ut en massa pengar på att köpa olika tandblekningsprodukter på internet – de fungerar sällan på ett tillfredsställande sätt och det är bättre att du lägger dessa pengar på en behandling hos en tandläkare som vet vad han gör.

En tandläkare kan dessutom anpassa exempelvis en tandblekning efter dina förutsättningar. Bor du i exempelvis Solna och lider av att ha gula tänder och där du besöker en tandläkare för att få hjälp så kan denne rekommendera dig exempelvis en skalfasad av porslin snarare än en tandblekning och vice versa. Kort sagt; den tandläkare man besöker anpassar behandlingen efter hus varje patients tänder ser ut och detta oavsett om det handlar om en tandläkare i Solna eller som en kollega i Eskilstuna.

Dock; vi nämnde en tandläkare i just solna av en anledning och då det kommer till estetisk tandvård – exempelvis genom en skalfasad eller en tandblekning – och detta då ett besök där blir billigare. Bor man i Stockholm eller i närliggande områden som Solna så har man nämligen fler tandläkare att välja bland och i och med att det råder fri prissättning (bland privata tandläkare) så finns det också alla möjligheter att hitta en prisvärd klinik för sin tandblekning.

Vi kan inte nog poängtera det vi nämnde tidigare: vita tänder betyder inte friska sådana och vice versa. Viktigast är att du har fräscha, hela och rena tänder. Färgen i sig är sekundär – men visst är ett vitt leende trevligt att mötas av?

Här kan du läsa mer om tandbleking och annan tandvård: www.tandläkaresolna.nu.

25 Jun 2017