När håret börjar bli slitet

Har du också problem med att håret är slitet? Det är helt normalt och håret slits olika mycket på olika personer.

Först och främst är det bäst om du aldrig låter håret bli slitet. Blir det slitet så är bästa tipset att klippa sig hos en frisör. Speciellt på sommaren så slits håret extra mycket av solen och bad, det torkar ut och då behövs en bra hand som tar hand om håret.

För att undvika onödigt slitage på håret så är det bra att klippa sig regelbundet, använda ett riktigt bra schampo och samma sak vad gäller balsam. Att även använda en bra hårinpackning en gång i veckan kan hjälpa ditt hår att kännas mindre slitet.

Man ska alltid tänka på att behandla håret som man behandlar sin hud. Så på sommaren när du använder solskydd på kroppen, gör det samma för ditt hår. Det finns leave-in-balsam med UV-skydd, annars kan man alltid investera i en snygg solhatt eller keps.

Om man vill ha riktigt friskt hår ska man besöka en frisör var sjätte till var åttonde vecka, men det kan vara individuellt också. Har man friskt hår och vill spara ut till längre så räcker det att klippa sig ungefär var tredje månad. Får du lätt kluvna toppar och att håret går av så bör du klippa dig var sjätte vecka under sommaren.

Man bör tvätta håret med schampo och balsam tre gånger i veckan varav en av gångerna bör vara med djuprengörande schampo och vid dessa tillfällen ska man använda ett inpackning. Om man vill ha riktigt bra effekt av hårinpackningen så kan man sätta en plastpåse över huvudet och spendera en stund i en varm bastu. Viktigt är dock att inte använda en inpackning i solen på stranden, håret blir då uttorkat.

Om du råkat använda plattången lite för ivrigt och bränt sönder håret så går det inte att rädda. Det är som med kluvna hårtoppar, det är redan skadat. Det enda du kan göra är att gå till frisören och be dem rädda det som räddas kan. För att undvika sönderbränt hår så ska man försöka att inte använda varma verktyg som plattång och locktång allt för ofta. Om man behöver använda värmeverktyg så ska man använda värmeskydd först.

Det bästa du kan göra för håret är att använda sunt förnuft, precis som du måste göra när du  tar hand om din hud. Det bästa tipset är att gå till frisören och diskutera vilken frisyr som passar dig bäst och som behöver minst dagligt underhåll. Om du inte behöver underhålla håret dagligen så slits det mindre och ser snyggare ut längre.

Fler tips om frisyrer och hårvård finns att hitta på www.frisörsödermalm.nu.

 

10 Apr 2017