När du ska klä upp dig

Ska du på fest i helgen? Har du redan skaffat hem sviden? Ska det bli smoking, frack, kostym, eller läderjackan? Vilka kläder man än har valt är inte kläderna kompletta om man inte samtidigt ordnar med bde håret och skägget. Så hur önskar du dig frisyren och skägget? Du vet väl att du har närmare 100-talet barberare bara i Gävle? Så du har verkligen att välja mellan olika duktiga barberare och frisörer.

Och då vill man ju välja den som är bäst på skägg, eller hur? När det kommer till den här speciella kvällen vill man ju se så bra ut som man bara kan. Då duger ju inte vilken barberare som helst, det ska ju vara den som är bäst. I centrala Gävle, i Gallerian Nian, finns Hair City som tar sig an herrar med skägg. Antingen ansar de med kniv eller med rakapparat.

Rakning – antingen med kniv eller rakapparat

Rakningen med kniv tar ju längre tid, men däremot blir ju resultatet bättre, då kniven kommer så mycket närmare hårrötterna och man får bort mer av skägget med rakkniven än med en maskin. Vilket som är ju också en fråga om utseende. Vill man att skägget ska lämna en mörkare nyans efter sig, så bör man välja den, eller så vill man inte det, och då bör man välja en rakkkniv i stället. Sedan är efterbehandlingen viktig. Vilka produkter är bäst? Vill man ha kemikalierna eller naturprodukter? Är det bättre med olja eller med mousse? Bör produkterna dofta eller ska det vara doftfritt. Ska skägget vara rakt eller ska det vara krulligt?

Vilken stil är det som du har?

Hur du sedan önskar dig efterbehandlingen beror ju på vilken stil du har – vill du ha långt och rakt skägg, eller vill du till och med dela upp skägget i olika delar? Vill du tvinna mustaschen eller ska den vara tät och liten? Ska skägget vara tunt och endast se ut som en orakad dag? Eller vill du att det ska se fint och ansat ut? Allt beror på vilken stil som du har kläderna och resten av ditt utseende. Vilken frisyr har du? Har du långt hår, kan man vilja ha ett långt skägg som matschar det långa håret. Men har man en ganska snaggad frisyr brukar man sällan vilja ha ett långt skägg. Huvudsaken är att just du blir nöjd med både skägg och frisyr.

3 Apr 2020