Möt världen med piggare, slätare och mer livfull hy

Upplever du att du ser äldre ut än du faktiskt är - eller känner dig? Skulle du vilja sudda ut rynkor, fina linjer och andra ålderstecken i ansiktet? Testa botox - du ser skillnad på en gång.

Det sägs att rynkor, fina linjer och kråksparkar är ett tecken på att man lever livet till fullo, att man får vara med om mycket och kanske framförallt - att man skrattar mycket. Att man ska omfamna sina rynkor och vara tacksam för dem. Det låter vackert, men är många gånger kanske lättare sagt än gjort. För många är dessutom en vacker och fräsch hy förknippad med en slät och ungdomlig hy - utan skrattrynkor vid ögonen eller bekymmersveck i pannan. Ju äldre man blir desto svårare bli det dock att undvika de där fina linjerna, oavsett vilka krämer man använder eller vilka mirakelkurer man än provar. Som tur är finns då andra behandlingar att ta till, som både verkar mer effektivt och som ger resultat som håller under längre tid. botox är en av världens vanligaste och mest effektiva kosmetiska behandlingar för att trolla bort rynkor och göra huden slätare - kanske kan det vara ett alternativ även för dig?

Vad är botox och hur fungerar det?

Den kosmetiska produkten botox framställs av det naturliga toxinet Botulinumtoxin - ett slags gift som bl a har mycket muskelavslappnande egenskaper. I sin rena form är botox mycket toxiskt, men när man använder det i medicinska eller kosmetiska syften späds det förstås ut för att kunna användas på ett 100% säkert och ofarligt sätt. De muskelavslappnande egenskaperna består dock, vilka också är hemligheten bakom varför botox har en så utslätande effekt. Medlet hindrar helt enkelt musklerna i ansiktet från att dra ihop sig, vilket i sin tur förhindrar att rynkor bildas. För optimal effekt kombineras oftast botox med fillers, som verkar genom att återskapa volym i ansiktet och fylla ut de rynkor som redan finns.

Hitta en klinik nära dig

Kosmetiska behandlingar som botox och fillers har blivit allt vanligare, och idag går det att hitta certifierade kliniker i såväl större som mindre städer. Bor du t ex i Göteborg och är sugen på att testa botox? Då har du flera proffsiga ställen att välja mellan. Botox och fillers är säkra behandlingar, men biverkningar och obehag kan förekomma om de utförs på fel sätt. Därför är det alltid viktigt att välja en klinik med goda meriter, lång erfarenhet och riktigt kompetent personal.

19 May 2020