Lyft ansiktet med tråd istället för kniv

Trött på rynkor och fina linjer i ansiktet? Vill du ha ett fräschare, ungdomligare och samtidigt mer naturligt utseende? Då kan kanske ett ansiktslyft med trådar vara något för dig.

Kollagen är ett protein som bildas i hudens mellersta lager, i den så kallade läderhuden. Tillsammans med sin bästa kompis elastin bidrar kollagen till att hålla huden ung och fräsch. Det vill säga stram och utan rynkor.

Dessvärre är det så att kroppens egen kollagenproduktion minskar med åldern, vilket allt som oftast resulterar i rynkor och fina linjer. Många av oss tycker att åldrandet har sin charm, och att det är helt naturligt att vårt utseende förändras när vi blir äldre. Men det finns också de som inte alls trivs med att utseendet förändras med åldern.

Trådar istället för kniv

Saknar du din yngre, lite piggare look? Har du kanske även börjat snegla på plastikkirurgi? Då bör du faktiskt tänka om. Att lägga sig under kniven är oftast inte nödvändigt. Idag finns det nämligen flera alternativ som är både skonsammare och mer prisvärda än ett traditionellt ansiktslyft.

Du kan t.ex få ett ansiktslyft med hjälp av små trådar som ökar kollagenhalten i huden. När kollagenhalten ökar blir huden både stramare och mer elastisk. Istället för att dra i huden så att den blir mer spänd, som kirurgen gör under ett traditionellt ansiktslyft, tar du alltså hand om huden inifrån. Resultatet? Ett fräschare, ungdomligare och samtidigt mer naturligt utseende, helt utan kirurgiska ingrepp. 

11 Feb 2021