Lösning som korrigerar imperfektioner i ansiktet

Microneedling är en behandling med små tunna nålar som injiceras i huden för att starta en läkningsprocess. Behandlingen har visat sig ha väldigt bra resultat både på kort och lång sikt.

Det kan låta lite avskräckande, det där med nålarna. Men det är inte alls så farligt som det låter. Microneedling använder nålar i microstorlek, det vill säga väldigt små och väldigt tunna. Nålarna är i princip jättekorta, fast längden kan variera lite på hur djupt de behöver komma för att åtgärda ett hudproblem. Så kommer nästa fråga, vilka hudproblem kan microneedling åtgärda? Microneedling stimulerar produktionen av kollagen. Detta är det som ger elasticitet och lyster åt huden. Det vill säga att det motverkar rynkor och slapp hud. Resultatet är en jämn och tajtare hud.

Motverka acneärr

Allvarligare hudproblem går också att behandla med microneedling. Många som gör microneedling i Stockholm vill sudda bort ärr, acneärr, eller fläckar. Eftersom nålarna gör minimala små hål i huden, skickar kroppen signaler till att läka områden som har behandlats. Detta är i princip som att utföra en kontrollerad skada, för att stimulera kroppen att läka sig själv. Resultatet ser du när den första svullnaden och rodnaden från behandlingen gått över. Då kommer ärr och fläckar börja försvinna. Med mer kollagen och en läkande hud kan man korrigera olika typer av ärr och hudfläckar. Blir du sugen på att prova? Boka tid för ett besök på en skönhetsklinik med certifierade specialister. Om kvalificerar för behandlingen kommer du att få tid så snart som möjligt.

20 Jan 2021