Laser - snabb effektiv borttagning av tatueringar

Oroar du dig för att din tatuering inte ska gå att ta bort? Gör inte det. I dag finns mycket effektiv laserborttagning av tatueringar på många platser runt om i Sverige. Med hjälp av laserstrålar suddas den snabbt ut - det mesta av tatueringen försvinner på ett kick. Låter det för bra för att vara sant? Bildgoogla för att se filmer på hur snabbt det faktiskt går.

Ett större område, till exempel en överarm med tatuerad hud, kan grovsuddas på bara ett par minuter med laserborttagare. Resultat från första behandlingen beror förstås på hur kraftig tatueringen är. Men en vanlig överarmstatuering tar inte längre tid.

Viktigt att veta är att allt inte går att få bort vid en och samma behandling. För att lyckas få bort all färg i huden hövs upptill sex behandlingar. Enklare tatueringar kan å andra sidan gå att få bort med färre behandlingar än så.

Antalet behandlingar styrs också av din egen hudfärg och vilket sorts bläck som har används i din tatuering. Tatueringens egen ålder spelar också in precis som vilka färger den består av.

Ren hud utan ärr

Du undrar förstås om det gör ont att ta bort en tatuering med laser? Ja, det kan det göra. Det händer att hudområdet smärtar. Därför arbetar professionella laserbehandlare ofta med bedövande salva och medel som du får smörja in i huden innan behandlingen. Det brukar i regel handla om ett par timmar innan du ska ta bort den tatuering du vill bli av med.

Men kom ihåg att själva behandlingen är kort. Du ska inte ligga och lida en lång stund under laserborttagaren. Efter att du är färdigbehandlad och har fått bort tatueringen kommer du att återfå din rena hud igen. Som du från början hade. Professionella tatueringsborttagare ser till att du slipper ärr efter behandlingen. Laserborttagningen går ut på att ta greppet om färgpigment i din hud inte själva huden. Efteråt får man i regel hjälp med nedkylning av hudområdet som också dämpar eventuell smärta.

För att få ett bra resultat och slippa smärta eller problem efter behandlingen med laser är det viktigt att du följer de råd om eftervård som du får av laserbehandlaren.

Biverkningarna går över

Efter att du tagit bort din tatuering med laser kan du känna att den behandlade huden blir svullen och öm, du kan också uppleva rodnad i området under de första dagarna. Ibland reagerar huden genom att bilda blåsor med vätska. Låt dem vara! Peta inte i blåsorna. Du ska generellt vara snäll med din hud och låta den vara i fred en tid efter behandlingen. Undvik att sola, bada i klorvatten, bada bastu, smörj inte in huden med olika preparat och använd absolut inte kroppsskrubb de första dygnen. Låt huden vila och återhämta sig! Det brukar ta några dygn innan du kan leva helt som vanligt.

Viktigt att veta är att du ska vara fullt frisk innan du påbörjar en laserborttagningen. Det är en påfrestning på kroppen - så immunförsvaret ska vara bra.

Läs mer här

29 Nov 2016