Känsligt att tappa tänderna

Tandlossning och att tappa sina tänder tillhör en av de värsta mardrömmar som folk kan ha. För många så blir detta också en verklighet. Det kan då komma av sjukdomar, av medicin, av ålderdom, av genetik, av misskötsel av tänderna, om livsstil och livsval eller om rena olyckor. Plötsligt tvingas man möta det faktum att man saknar några tänder då man tittar sig själv i spegeln. Hur utseendet förändras är en sak, en annan negativ aspekt handlar om att man får svårt att tugga maten samt att man kan få stora problem att uttala vissa ord och ljud.

Detta gäller även då man får hjälp av en tandläkare och sätter in den vanligaste lösningen i form av löständer. Löständer - eller tandproteser, som är det egentliga namnet - är bra, men de är långt ifrån optimala. Det är just talet och det faktum att det syns att det handlar om löständer som skapar problem. Att man dessutom tvingas plocka in- och ut dessa vid läggning är ytterligare en negativ aspekt av löständer.

Summa summarum: tappade tänder och den vanliga lösningen kommer med så många negativa sidor att många drabbade får svårt att leva på det sätt man vill; man sluter sig, man slutar att vara så social och man skäms över att tänderna inte är ens egna. Finns det andra lösningar? Om du tappar dina tänder i Stockholm, är du då dömd att leva resten av livet med löständer och tvingas - dagligen - uppleva de negativa sidorna av dessa? Nej. Det kan finnas en möjlighet att sätta in tandimplantat.

Tandimplantat är en perfekt lösning

Tandimplantat är den perfekta lösningen vid tappade tänder. Dessa kan nämligen bli exakt som ordinarie tänder - både sett till utseende och sett till funktion. Det som är talande i detta är nämligen att tandimplantat borras fast i käken - genom titanskruvar - och där dessa sedan kan växa fast.

Själva tanden som skruvas fast i titanskruvarna formas efter de vanliga tänderna - färg, form och yta blir likadan. Besöker du en tandläkare i Stockholm så kan alltså denne föreslå tandimplantat. Gör han det så bör du ta chansen.

Passar du för tandimplantat?

p>Alla har inte rätt förutsättningar för att få tandimplantat. Det första som sker är en undersökning av det mer noggranna slaget där framförallt käken och musklerna där bedöms. Skruvarna ska, som sagt, fästa i käken och där måste det finnas tillräcklig styrka.

En annan sak som du måste ta i beaktning gällande tandimplantat i Stockholm är prislappen. De är dyrare än löständer och detta oavsett vilken tandläkare du besöker.

Däremot så kan du kolla upp vilka tandläkare som erbjuder alternativa upplägg för betalningen. Många kan ge räntefria avbetalningar som anpassas efter din ekonomi. Det är rätt väg att gå. En så bra lösning som tandimplantat ska inte vara en fråga för plånboken.

9 Mar 2019