Hur lång är en fillersutbildning?

Är du intresserad av estetik och skönhet? Funderar du kanske över att utbilda dig inom något av dessa områden, men inte riktigt vet vad för slags utbildning du ska välja? Läs vidare här.

Många tror idag att det bara är att göra, att man inte behöver någon som helst utbildning för att få utföra botoxinjektioner eller fillers. På ett sätt är det inte helt fel. Det finns nämligen inte någon lag ännu som säger att personen i fråga måste ha en utbildning. Men den lagen kommer att komma inom kort. För att kunna utföra så snygga och estetiskt riktiga fillers som möjligt, så behöver man ha gått en utbildning för att bli certifierad. Det rekommenderas att man först utbildar sig till sjuksköterska och att sedan jobbar inom det yrket ett par år innan man sedan tar sin dröm vidare och börjar arbeta med att göra fillers.

Fillers bör utföras av utbildad personal

Om det är ett seriöst företag som säljer dessa typer av preparat så kommer de endast att sälja dessa till seriösa och utbildade personer. Detta kan vara en legitimerad läkare eller en sjuksköterska som har utbildning och erfarenhet inom det medicinska. När någon går och gör fillers så vill nog den personen att slutresultatet ska bli så pass bra som det bara går. Vem som helst kan väl sticka in en nål kan man kanske tycka, men det krävs faktiskt en artistisk ådra för att det ska bli snyggt och väl utfört.

Kunskap, kompetens och erfarenhet

Men hur lång är då en sådan här fillersutbildning? Ja, det beror väl kanske på om man har tänkt att gå och utbilda sig till sjuksköterska först eller inte. Då tar det några år innan man är färdig. Men om man bara går en snabbutbildning för att kunna arbeta med just fillers, då tar det inte mer än ett par dagar. Dock så brukar det krävas att man är legitimerad för att få gå en sådan utbildning, till exempel som tandläkare, läkare eller sjuksköterska. De allra flesta inom olika kliniker är inte utbildade för att få hålla på med just detta. De har inte den utbildning som egentligen krävs för att man ska klassas som certifierad. Det är viktigt att de som arbetar inom detta område har den kunskap och erfarenhet som behövs. Annars kan man riskera att få ett slutresultat som inte alls stämmer överens med ens egna förväntningar. Vi rekommenderar denna hemsida: https://www.fillersutbildning.nu/

23 Mar 2020