Hårborttagning med laser ger god effekt

Generande hårväxt är ett problem som väldigt många har och detta oavsett kön samt område på kroppen. Gemensamt oavsett är dock att den årstid som för många anses som allra bäst för desa personer är – i många fall – rent fruktansvärd. Att börja klä av sig till shorts och som kvinna visa upp ett par extremt håriga ben, att som man visa upp en alldeles lurvig rygg eller där man kanske har ett par underarmar som påminner om något typ av pälsdjur är, helt enkelt, både pinsamt och något som skapar komplex.

Märk väl här – det är fullt naturligt med hårväxt; men för den saken skull så är för mycket, för kraftig eller hårväxt på ”fel”  delar av kroppen något som många far illa av. Det som försvårar detta är att problem med hårväxt sällan går att korrigera utan professionell hjälp.

Visst; det hjälper att raka bort hår – men det hjälper bara för stunden; redan efter några dagar så är håret ute igen och dessutom starkare än tidigare. Vaxning är ytterligare en metod som många använder sig och denna ger en bättre effekt sett till tiden – men den gör fruktansvärt ont och resultatet är på intet sätt permanent. Återstår gör då professionell behandling och här vill vi verkligen slå ett slag för en specifik metod: hårborttagning med laser; något som många kliniker i Stockholm idag erbjuder.

Genom att besöka en sådan klinik i Stockholm och låta den välutbildade personalen genomföra en hårborttagning med laser så kommer de flesta till bukt med sitt problem på ett mer permanent sätt – här har studier visat ett resultat om att det efter två års tid fortfarande inte kommer hår på de områden där man genomfört en hårborttagning med laser.

Upprepade behandlingar vid hårborttagning med laser

Det som initialt sker då man genomför en hårborttagning med laser i Stockholm är att man går igenom processen, man ser vilka förväntningar som finns hos patienten samt vilken typ av hudtyp denne har. Det är viktigt – en tumregel gällande hårborttagning med laser är att håret ska vara mörkare än huden; detta oavsett om man besöker en klinik i Stockholm eller en klinik i en annan stad.

Efter det tar behandlingen vid och detta ska sägas i pluraris – det handlar nämligen om att man måste genom 4-10 stycken innan man når det förväntade resultatet. Mellan varje behandling så måste man vila i minst 4 veckor. Det tar således lite tid innan man når målet om att bli hårfri på generande områden – men att genomföra en hårborttagning med laser ger verkligen ett bra resultat och är något som rekommenderas.

Läs mer här

1 Mar 2017