Frisörerna på Kungsholmen och deras prislägen

Den som vill klippa sig på Kungsholmen behöver inte leta länge efter en frisör. Det räcker med att ta en kort promenad så kommer man att stöta på en förr eller senare. Särskilt tätt är det kring Scheelegatan och Hantverkargatan. Vi har därför tittat på prislägena kring dessa två gator.

Ibland finns prisskillnader mellan dam- och herrklippningar, men bara hos några av frisörerna. Hos de frisörer där skillnaden finns, är det inte särskilt mycket dyrare med en damklippning än en herrklippning. Först och främst verkar klippningarnas pris sättas utifrån komplexitetsnivå och inget annat.

Scheelegatan

Den första frisören vi tittar på erbjuder klippningar från 280 kronor. Vilka faktorer som kan göra att priset stiger framgår dock inte i prislistan. Vill man sedan få håret stylat av en specialiserad frisör, kostar detta 320 kronor. Är man ute efter slingor kostar detta 850 kronor, och frisören påpekar att det är den senaste tekniken som används. Vidare används produkter med låga mängder kemikalier i sig.

Den andra frisören vi tittar på har nästan ett lika stort fokus på ansiktshår som huvudhår. Priserna för en klipnning kostar här 300 kronor. Vill man därtill lägga till skäggtrimning får man lägga till 160 kronor och betala 460 kronor sammanlagt.

Den tredje frisören i Kungsholmen vi tittar på lägger sig något högre än sina konkurrenter rent prismässigt. Här kostar en klippning, oavsett om det är för dam eller herr, 520 kronor. Vill man bara toppa kostar det dock 395 kronor.

Hantverkargatan

Hantverkargatan är en av de större gatorna i Kungsholmen och här samsas flertalet frisörsalonger. Den första frisören vi ser har ett pris på 400 – 480 kronor för en herrklippning, medan en damklippning går på 480 kronor. För en avancerad klippning får man betala 550 kronor. Vill man båda klippa, färga och slinga kostar det 1 300 kronor.

Den andra frisören på Hantverkargatan i Kungsholmen lägger sig något högre än sina konkurrenter. Här kostar en klippning 700 kronor (prisförändring för dam och herr finns ej). Vill man klippa och färga med bottenfärg kostar det 1 590 kronor. Här erbjuds även bröllopspaket, där makeup, hår och konsultation fås för 3 500 kronor.  

Det är endast några av frisörerna på Kungsholmen som har olika priser för damer och herrar. Den tredje frisören på Hantverkargatan är en av dem. Här kostar en damklippning 720 kronor, medan en herrklippning kostar 680 kronor. Priserna är högre än hos många av konkurrenterna på både Hantverkargatan och Scheelegatan.

Läs Mer om en bra frisör på Kungsholmen.

9 Jul 2017