För- och nackdelar med olika ansiktsbehandlingar

Börjar du se rynkor i ditt ansikte? Det kommer obönhörligt efter några år. Huden som åldras blir mindre elastisk. Har vi skrattat många gånger udde årens lopp, lett, rynkat pannan eller näsan, återgår inte huden tillbaka till det släta läge, som det annars gör. Tittar man på riktigt små barn har de ju inga rynkor. Men en person som har levt några år, och under årens lopp lett mot sin omgivning, rynkat sin panna och så vidare, har inte längre lika fräsch ny som ett litet barn. Med årens lopp har huden allt svårare att återgå till sitt släta läge som innan.

ansiktsbehandling

Vi åldras och huden med oss

Det är så det är att åldras, och vi har alla olika anlag som gör att rynkorna syns mer eller mindre. Man kan genom att till exempel inte röka, eller dricka så stora mängder alkohol, påverka vårt utseende och hur vi åldras. Cigaretter, till exempel gör att huden i ansiktet åldras snabbare än hos en person som inte röker. Sedan har vi de här avundsvärda personerna som både röker och dricker, och där rynkorna ändå inte infinner sig. Det är bara att gratulera dem och inse att vi andra behöver göra andra saker för att få huden att återgå till sin ursprungliga släthet. Då har vi lite olika metoder för att åtgärda det.

Att använda sig av ansiktskirurgi

Fördelar: Väljer man att operera sig, får man på ett konkret sätt bort överflödig hud, som kan komma efter några år. Speciellt kan man drabbas av det om man har gått ner i vikt. Går viktnedgången snabbt, hinner inte huden riktigt med. Det är ju roligt och hälsosamt att gå ner i vikt, men det blir lätt hud som behöver komma bort i ett sådant läge. Då är operationer där man tar bort den det mest effektiva sättet. Med en operation får du verkligen en åtstramning av huden på ett påtagligt sätt.

Nackdelar: Nackdelen med operation är att man behöver sövas ned. Eftersom en kirurg skär i ansiktet, kan man bli både gul och blå i ansiktet efteråt. Man vill helst inte visa sig bland människor och det är bäst att vila sig några veckor efteråt för att kroppen behöver återhämta sig från en operation, vilken slags operation är betydelselöst. Kroppen behöver vila, helt enkelt.

Att använda sig av Botox

Fördelar: Botox är ett nervgift, som i princip dödar nerverna i ansiktet. Det ger en snabb och omedelbar effekt och slätar ut huden i kinder, runt munnen, eller kring ögonen (eller där man har låtit spruta in botoxen i ansiktet)

Nackdelar: Du bör göra om behandlingen, eftersom vi fortsätter använda ansiktet även efter en botoxbehandling. En nackdel är att ansiktet stelnar, eftersom botox verkar på det sättet att nerverna, där man tidigare har haft rynkorna, dör. Du kan helt enkelt inte använda den delan av ansiktet och det är därför huden är slät eftersom den ligger stilla. Man kan se på personer som har använt botox, att de har svårt att le och skratta med ansiktet.

Att använda sig av Fillers

Fördelar: Fillers är också en väldigt effektiv metod att använda. Vill man ha fylligare läppar, eller kinder är fillers ett bra sätt. Man ser effekterna omedelbart. Det är heller inte särskilt dyr metod, som ansiktsoperationer, dessutom är det besvärlig metod att via kirurgi fylla läppar. Att injicera fillers går snabbt och du behöver inte sjukskriva dig efteråt.

Nackdelar: Det kan strama över läpparna när du har gjort en filler. Med tiden lägger sig det strama, men det kan kännas obehagligt en tid. Med tiden släpper fillern och du behöver göra om det efter något år, eller så.

Ansiktskirurgi utan operation

Fördelar: Gör du ett lyft med en metod som kallas V Soft Lift, får du ett ansiktslyft som inte inbegriper en operation, som kan vara nog så dyr och påkostad. Det är en billigare och smärtfri metod. Istället för att skära i ansiktet, lägger en kirurg biologiskt nedbrytbara trådar i ansiktet som slätar ut rynkor och lyfter hela ansiktet, eller de delar som du önskar lyfta.

Nackdelar: Denna metod som ursprungligen kommer från Sydkorea där de önskar sig ett ansikte som ser mer europeiskt ut, håller inte för evigt. Efter några år bör du göra om lyftet. Kirurgen använder en nål, och du är vaken. Även om du får en lokalbedövning ser du nålen som kirurgen använder. Så eftersom du är vaken under behandlingen är detta inte för dem som inte gillar sprutor, nålar eller annat nära sitt ansikte.

22 Mar 2018