Fillers för unga och gamla

Något som inte är nytt längre är att man kan injicera fillers. Fillers är ett preparat, antingen från juvederm eller restylane. Båda är i geléform och sprutas in med en väldigt tunn nål i huden. Det kan användas av både unga som gamla och alla har sin egna anledning till varför man väljer att använda sig av fillers.

För de unga

För de yngre så kan fillers användas för att bättra på konturerna i ansiktet, bland annat käkben, kindben, näsbenet och för att forma näsan och hakan. Det är även vanligt och populärt att behandla läpparna med fillers, både för att göra de lite större men även för att bättra på läppkonturerna.

För de äldre

Det är alltså inte bara de yngre som kan använda fillers. När rynkorna börjar komma eller mungiporna börjar hänga så kan fillers hjälpa till att strama upp huden. Med fillers får det behandlade området ett tillskott av hyaluronsyra och det ger ett fylligare, slätare och ungdomligare utseende.

Fillers kan även användas för att få bort gropiga acneärr. Eftersom preparatet fyller upp huden så försvinner groparna och huden blir slätare.

Fillers är inte permanent

En fillersbehandling är inte permanent, beroende på om man använder juvederm eller restylane så håller det mellan 3-12 månader. För att få ett mer permanent resultat så kan man göra en påfyllning inom någon månad från första behandlingen. Ju fler gånger man gör om behandlingen, ju längre tid emellan påfyllningarna. Det positiva med att behandlingen inte är permanent är att du kan testa och se om du trivs med ditt nya utseende. Skulle du inte trivas så låter du helt enkelt kroppen i naturlig takt jobba bort preparatet.

Oavsett om du är ung eller gammal, så ska du hitta en klinik som du känner dig trygg med. Vissa upplever att priserna kan skilja sig mellan kliniker, men det handlar som mest om några hundra kronor. Det viktigaste är att du hittar en klinik som förstår vad du vill ha för resultat och som kan hjälpa dig att få det. Gå alltid på en konsultation innan du bokar in en behandlingstid så du får träffa personalen och få en känsla för kliniken. Säger dig magkänsla att något inte är helt rätt, lita på magkänslan. Du ska aldrig utföra en behandling hos någon du inte känner dig trygg hos. Vid konsultationen ska du känna dig i säkra händer. Du får även chansen att se om kliniken är ren och fräsch.

 

Här hittar du en klinik som utför fillerbehandlingar.

19 Jun 2017