Dags att byta till permanent makeup?

Är du trött på att behöva sminka dig vareviga dag, men vill ändå inte vara helt utan? Då finns det faktiskt en helt fantastisk lösning på det problemet. Den lösningen är permanent makeup.

Vad är permanent makeup? Jo, det innebär att man använder en slags tatueringsteknik för att jämna ut, korrigera eller förstärka dragen i ansiktet. Tanken är att det ska likna smink, fast ändå se naturligt ut. Det bästa med detta är att det håller och man slipper sminka sig varje morgon för att sedan sminka av varje kväll. Att tatuera in smink kan dock låta lite vanskligt – tänk om man ångrar sig? Lugn, bara lugn. Den permanenta makeupen är inte permanent för livet. Den kommer blekna efter hand. Att den bleknar är bra eftersom man åldras och ansiktsdragen kommer förändras lite i takt med tiden. När dragen förändras är det bra att man kan uppdatera makeupen efter ens åldrande.

Vad kan man göra?

Permanent makeup kallas även för kosmetisk micropigmentering. Man kan till exempel fylla i sina ögonbryn med denna teknik. Då slipper man arbeta med en ögonbrynspenna hela tiden för att fylla ut sina eventuellt glesa bryn. Man kan även, om man tycker att ens läppkonturer är för otydliga, fylla i dem. Med permanent makeup förenklar man vardagen med att slippa lägga tid på smink, men det finns fler fördelar. Om man exempelvis är allergisk mot smink eller har en synskada och därmed har svårt att själv lägga makeup – ja, då är detta verkligen en bra grej!

4 Dec 2020