Är du intresserad av en skalfasad i Malmö?

Ett leende har en förmåga att sprida sig. Le och hela världen ler med dig, så går talesättet. Men, vad händer om man inte vill le? Hur gör man om man skäms för sina tänder och att man därigenom ogärna visar upp dessa? En skalfasad kan vara skillnaden mellan att ge ett bra första intryck för dig i Malmö eller ge ett sämre sådant. Första intrycket betyder väldigt mycket i hur vi uppfattas.

Vita tänder är normen och själva sinnebilden för ett friskt och fräscht leende. Ser man på en film, reklam eller i en tidning så kommer modellerna att visa upp bländvita leenden. Det är få förunnat att ha det. Vi föds med olika förutsättningar. Tänder är inget undantag. Vissa kan ha gula tänder, andra kan ha skeva sådana medan en tredje person kan ha väldigt ojämna framtänder.

Vi är olika, men då det kommer till tänder så finns det hjälp att få. Idag dessutom bättre och mer hållbar hjälp en någonsin. Detta i form av en skalfasad. Bor du exempelvis i Malmö och har en tand som är missfärgad, som är kortare eller som är sned så har du en väldigt kort resa till att råda bot på problemet genom att fästa en skalfasad.

Välj en skalfasad i porslin eller plast

En skalfasad kan antingen tillverkas av porslin eller av plast och tillvägagångssättet är detsamma. Man slipar ner den ordinarie tanden så att denna inte ska bli för tjock. Därefter så använder tandläkaren i Malmö en gel - som stelnar likt cement - och där sedan din skalfasad sätts fast. Varje skalfasad blir unikt tillverkad där man utgår från dina önskemål samt utifrån hur dina övriga tänder ser ut gällande exempelvis färg, storlek och form.

Fördelen med porslin är att en sådan skalfasad håller längre. Rätt behandling kan ge en livslängd på närmare 25 år. Väljer man plast så får man en billigare lösning - du betalar, givet vilken tandläkare i Malmö du väljer, mellan 800-2000 kronor/tand för en sådan skalfasad. Där får du emellertid en kortare livslängd som normalt ligger på mellan två och fem år. Porslin bär ett högre pris och där kan kostnaden ligga mellan 5000-10.000 kronor. Det är värt att räkna på innan du bestämmer dig.

Finns det någon nackdel med en skalfasad?

En skalfasad är en bra lösning för att komma till bukt med exempelvis en gul, missfärgad eller skev tand. Fördelarna är många, men det finns även en nackdel. Den ligger i att din ordinarie tand försvagas.

Att en tand är gul till färgen är inte synonymt med att den mår dåligt. Det handlar ofta om din livsstil och din genetik. Väljer du en skalfasad så måste man slipa bort emalj från tanden där den ska fästas. Det innebär att frisk tandsubstans slipas bort; något som kan skapa problem i framtiden och innebära behov av behandlingar.

Det är viktigt att konsultera din tandläkare i Malmö innan du bestämmer dig. Låt denne se över din tandstatus och presentera de lösningar som finns till hands. En skalfasad kan vara bäst för dig - men det kan även finnas andra alternativ som är bättre.

16 Sep 2020