Att försköna kroppen

Tatuering är en mycket gammal tradition. Man kan spåra dess nuvarande benämning till Polynesien, men tatueringar har funnits i tusentals år. Sedan 1980-talet har populariteten ökat igen.

Tatuering kan handla både om utseende och symbolik. Det ena vävs ihop med det andra och ofta önskar den som beställer en tatuering att den ska handla om båda delarna. För en person kan det finnas en djup symbolik i en bild av ett djur. Givet är att barnens namn är ett populärt motiv bland många föräldrar. När du vill skaffa en tatuering i Stockholm ska du vilja skaffa den för livet. Det är långt ifrån enkelt att ta bort eller tatuera över en tatuering du inte längre vill ha. Därför är det otroligt viktigt att tänka efter före, gärna ett par gånger. Om du ångrar dig kan du kontakta en klinik för laserborttagning eller försöka hitta ett motiv som täcker det inte längre önskvärda motivet.

Stilar, motiv och behandling

Är du intresserad av att tatuera dig är det viktigt att hitta en bra studio. En seriös tatuerare kommer inte att tatuera en omyndig person eller någon som är påverkad av alkohol eller droger. De kommer inte heller att tatuera dig första gången du är där. Boka ett möte med en riktigt bra tatuerare. Ni får möjlighet att prata igenom saken och naturligtvis kan du få massor med tips och förslag på motiv. Kanske har du bestämt motiv och plats. Kanske är det din fjortonde tatuering? Hur som helst hjälper din tatuerare att ta rätt beslut.

24 Feb 2021