Ta hjälp av en barberare

Där kvinnor lägger hundratals kronor varje månad på sitt yttre så blir motsvarande summa för en man betydlig lägre. För män så räcker det med att köpa hårvax, en hyfsad tvål och - på sin höjd - en hudkräm som används över hela kroppen.

Här finns en klar förbättringspotential och i synnerhet idag då man ser att fler och fler skaffa skägg. Att besöka en barberare borde ligga högt upp på prioriteringslistan hos många män, men faktum är att få unnar sig den lyxen.

Få trender har visat sig vara lika ihållande som den med skägg. Män i alla åldrar, i alla samhällsklasser och inom alla yrken väljer att odla skägg och genom detta få ett lite mer personligt och maskulint ansikte.

Skägg har dessutom många fördelar. Dels så handlar det om att man slipper rakningen och den tid som den rutinen kräver. Dels så handlar det om att skägget ger skydd och ger värme under kalla dagar - samtidigt som det effektivt också absorberar och leder bort svett under heta dagar eller träningspass. En annan fördel med skägg är att det - och detta är naturligtvis ytterst objektivt - väldigt snyggt. Både män och kvinnor verkar uppskatta skägg och det mjuka, men ändå tuffa, utseende detta för med sig.

Välj rätt barberare i Stockholm

Men, det handlar även om att man som skäggbärare måste löpa linan ut. Tyvärr så ser man att många tar lite för allvarligt på bekvämligheten. Att man slipper raka sig är inte synonymt med att man slipper anstränga sig. Att ha ett skägg kräver omsorg, underhåll, skötsel och omvårdnad. Ditt skägg ska aldrig växa fritt och ta över ditt ansikte - det ska framhäva dina fina drag och ta fram det bästa ur både ditt ansikte och den stil du har på exempelvis klädseln.

Det bästa du kan göra är att påbörja din resa tillsammans med en barberare. En barberare är nästan ett måste om man har skägg och då inte minst i början. Man får värdefulla tips om framtida skötsel och man får en stabil grund att bygga vidare på. Viktigt är också att inse att alla har olika skägg och olika kvalitet på stråna - det måste tas med i beräkningen. Tillsammans med det faktum att våra ansiktsformer passar bra - och mindre bra - med olika skäggtyper så kan man hitta en perfekt längd, storlek och klippning tillsammans med en barberare i Stockholm som, utöver detta, även kan klippa till en matchande frisyr.

För, en barberare är inte längre bara den som rakar och stylar skägg. Det handlar om en yrkesman som även agerar frisör och som kan klippa till vilka frisyrer som helst. För män så finns all anledning att börja fokusera mer på det yttre och ta det på samma allvar som kvinnor gör. Ett skägg är aldrig till för att dölja något: det ska framhäva och göra dig snyggare. Ta hand om ditt skägg genom att ansa det, tvätta det med rätt produkter, återfukta med skäggolja och färga det om det börjar bli alltför många gråa hårstrån. Boka in en tid hos en barberare med jämna mellanrum också. Det är du värd. Och, hittar du rätt barberare i Stockholm så kommer du att utveckla samma partnerskap som med en tandläkare: det blir ditt givna val och du kommer aldrig att tänka dig att gå till någon annan.

5 Mar 2022