Hemblekta tänder - är det en god idé?

Om man ser till tänder och deras funktioner så har det blivit viktigare för många att tänderna i fråga ska se bra ut snarare än att de ska vara välfungerande, friska och utan hål. Det ligger i tiden; skönhet premieras och det är heller ingenting som vi tänker lägga några värderingar i. vill man som ung ha vita tänder så är det möjligt att skaffa sig det. men, för den saken skull så bör man även se till att de tänder man bleker är friska. Att borsta dem två gånger om dagen, använda tandtråd och årligen besöka en tandläkare kan hjälpa dig att få både vita och friska tänder.

Hur ska man då tänka gällande en tandblekning? Vi tänkte rada upp de olika alternativen som finns och lite snabbt gå igenom hur vi tänker kring var och en utav dessa.

Bleka hemma med naturliga hjälpmedel.  Fler och fler har börjat experimentera med naturliga blekmedel för tänderna. Vi kan nämna bakpulver, citronsyra, kokosolja, kol, jordgubbar, gurkmeja och salt. Friskt vågat - hälften vunnet? nej. Det gemensamma mellan alla dessa metoder är att de dels sällan ger någon vidare effekt och att många av dem dessutom skadar emaljen på tänderna.

Att använda syra - som vid citron - försvagar emaljen och det kan leda både till ilningar och mer allvarliga skador. Det låga priset man betalar (ingen av metoderna är särskilt kostsam) kan i slutändan bli ganska dyr sett till räkningen man får av en tandläkare. sammanfattningsvis: Blek inte dina tänder med hjälp av livsmedel och produkter som du har i hemmet.

Låt en tandläkare göra jobbet

Bleka tänderna med kit från affären I en vanlig livsmedelsbutik - och framförallt på nätet - finns massor av produkter som du kan köpa för att bleka dina tänder. Det vi kan säga här är att det definitivt är en bättre lösning än att använda exempelvis bakpulver eller gurkmeja - men att det ändå är att betala lite för mycket för lite för dålig effekt.

Det uppenbara med dessa produkter är att resultatet inte är så långvarigt. Något som gör att du betalar ganska mycket pengar i onödan sett till att du hela tiden måste köpa nya tandblekningskit. Sammanfattningsvis Definitivt bättre än det förra alternativet. Ska du bleka tänderna snabbt - inför exempelvis en fest - så är det ett bra alternativ. Se dock till att följa anvisningarna på förpackningen. Du kan även ta dig tid att läsa på kring tester som gjorts på Internet.

Bleka tänderna hos en tandläkare : Det bästa alternativet för att få fina, vita tänder är att låta en tandläkare bleka dem. En tandläkare, är inte det väldigt dyrt? Det beror på vilken tandläkare du besöker. Skillnaden i pris för en tandblekning kan variera ganska kraftigt - en tandläkare i Bromma kan vara väldigt billig, medan en anna på Östermalm kan kräva extremt mycket betalt för samma tjänst. tandläkare - privata sådana - har fri prissättning och det innebär att du aktivt kan söka efter ett lägre pris.

Om du väljer att gå till Folktandvården så kan du räkna med att din tandblekning tar lite längre tid; sådana är inte högprioriterade. Sammanfattningsvis Vill du ha vita tänder under en längre tid, utan risk för komplikationer och till ett bra pris så är en tandläkare den bästa lösningen. Så enkelt är det.

Har finns en privat klinik som kan hjälpa dig med tandblekningen: https://www.tandläkarebromma.nu.

20 Apr 2018