Detta kommer starkt i vår

Vi ser några tydliga sminktrender för i år redan nu. Dels är det roligt att man i vår och säkerligen i sommar kommer att se mer färggrannt smink, både på läppar, ögon och kinder. Samtidigt ser vi samma trend när det kommer till nagellack och naglar. Det är inte bara naglarna som vi målar, istället kryper färgerna och glittret upp längs fingrarna. Vi målar alltså fingrarna minst lika mycket som naglarna.På samma sätt ser vi glitter på och kring ögonen. Du ser paljetter och strassstenar under ögat eller i ögonvrån – och det är snyggt. Det är lekfullt och andas en hel del 1980-tal. Här samlar vi några av de tydligaste trenderna för i vår och sommar.

Vårens och sommarns sminktrender

1. Läppar: Det kommer mycket läppstift i glansig look, eller i glitter. Det säkraste är att man markerar läpparna mer i år än någonsin. Du väljer själv vilka färger du målar dem i, det viktigaste är att du markerar dem. Lägg på läppglans, eller välj ett läppstift med inbyggt läppglans. De ska se våta och fuktiga ut.

2. Korean beauty: Detta kommer starkt i år. Kan det blir lika populärt som annan popkultur från Korea, som K-pop, K-serier och annat på K? Vi har sett snigelmasker som gör huden mjuk som siden. Vi ser V Soft Line, ett sätt att lyfta ansiktet på utan kirurgiska ingrepp.

3. Färg på ögonen: När det kommer till smink på ögonen, hjälper i princip samma sak som trenderna på läpparna; markera dem. Markera med starka och mycket färg. Du kan till och med måla med breda streck över ögonen, eller med glitter på ögonlock.

4. Lockigt hår: I år kommer små lockar, stora lockar i håret, huvudsaken är att det är lockigt.

Dessa färger är trendiga

Lila - detta är vårens och sommarens stora trendfärg. Den kommer i de flesta nyanser.

Pastell - detta är 1980-talet tillbaka, med pastell i rosa, ljusblått, turkos och mint. Även gult hänger med sedan förra året.

Neon - denna starka färg kommer starkt i vår och du lär se en hel del bikini och baddräkter i neon-färger på sommarens badstränder.

Sunrise - alla färger som du bara kan tänka dig i solnedgångsfärger är inne i år. Vi spår att den kommer att bli extra stark i höst när rött kommer tillbaka, liksom orange, gult och aprikos.

Varför betala det tre- eller femdubbla för ditt smink online? Sajten vi länkat till här intill jämför budget- med lyxprylar och vilka priser de tar. Du väljer om du vill betala för varumärket eller ej.

12 Apr 2018