7 snabba sminktips

Ibland kan det vara svårt att få till sminket ordentligt. Särskilt frustrerande kan det vara under tidspress, till exempel på morgonen inför en viktig dag. Som tur är finns det dock flertalet tips att tillgå för att göra sminket lite enklare och lite bättre. Ett av tipsen nedan handlar om att göra en 3D tatuering på sina ögonbryn, ett annat om att bara mixtra lite med pudret. Läs vidare för att ta del av dem alla.

  • 3D tatuering på ögonbryn 

Att göra en 3D tatuering på sina ögonbryn blir allt vanligare. För den som inte är bekant med fenomenet handlar det alltså om en kosmetisk tatuering som gör patientens ögonbryn snyggare. På så vis slipper man sminka ögonbrynen varje gång – eller åtminstone blir det betydligt mindre jobb med det.

Även om det kallas för en 3D tatuering syns resultaten vanligen inte mer än ett par år som högst. Den som vill behålla sina tatuerade ögonbryn behöver göra regelbundna återbesök för påfyllningar hos kliniken där de gjordes.

  • Använd dig av ”triangeln”

 Att använda sig av ”triangeln” är mycket effektivt för att dölja mörka ringar och påsar under ögonen. Se helt enkelt på området som en triangel som ska sminkas över – inte bara själva ringarna. På så vis får du en mer jämn yta och undviker skarpa kanter, så som ofta uppstår när endast ringarna står i fokus.

  • Ge din ögonskugga en edge

 Om du tycker att din ögonskugga börjar se lite tråkig ut, finns det ett mycket effektivt sätt att göra den livligare; använd en vit kajalpenna. Kontrasterna som skapas gör att ögonskuggan får betydligt större effekt. Applicera den vita kajalpennan på ögonlocket innan du lägger på ögonskuggan.

  • Fokusera på en sak

 Att lägga krut på både ögonbryn, ögon och läppar kan göra att sminkningen lätt blir för mycket. Lägger du istället ner allt krut på en av dessa saker kommer sannolikt helheten att se bättre ut. Det här är givetvis upp till tycke och smak, men att lägga mycket krut på ett moment fungerar ofta bra. Dessutom är det tidseffektivt.

  • Ha kul

 Att sminka sig bör vara roligt. Det finns många olika sätt att göra det på, och är man kreativ kan det bli till en rolig hobby, snarare än en ett tråkigt måste. Att sminka sig bör inte kännas som ett tvång, helt enkelt. Genom att sminka dig på just det sättet du tycker om kan du räkna med att det blir mycket roligare och att dina förmågor utvecklas.

  • Ha bra redskap

Bra redskap för sminkning räcker länge och är ofta en god investering. Om du lägger ner tid, och eventuellt lite mer pengar, kan du hitta de redskap som passar just dig och dina behov. Dessutom tenderar mer högkvalitativa redskap att ha en längre livslängd, vilket faktiskt kan göra att de blir billigare i slutändan. Ett högt kvalitativt redskap kostar ofta mindre än två halvdana motsvarigheter.

 

2 Aug 2017