Blogg

Föryngra ansiktet

6 dec 2017

Det finns mycket man kan göra för att se lite yngre ut. Vill man ha snabba resultat och synliga effekter på en gång, kan plastikkirurgi vara en väg att gå. Dock går det att göra skönhetsingrepp utan att man nödvändigtvis måste lägga sig under kniven. Till exempel är det många som väljer att göra ansiktslyft utan kniv. Då sker det ofta med hjälp av trådar istället. Med det sagt finns det andra saker man göra för att ge ansiktet ett lyft – utan kniv eller inte. Ta del av tipsen nedan för att börja din resa mot en föryngring.

Se glad ut

Det finns flertalet experiment som har gjorts där personer har fått gissa åldern på andra. I ett experiment fick både unga, medelålders och äldre människor försöka säga hur gammal en person på en bild är. Det som gav mest precisa gissningar var när personerna på bilder inte gjorde några särskilda miner. När de uttryckte vissa känslor blev det svårare att gissa åldern för personerna i studien. När människorna på bilderna såg rädda ut, fick det dem att se äldre ut. När de såg glada ut, trodde personer i studien att de var yngre än de egentligen var. Kanske kan det alltså ge ett yngre intryck att le mycket?

Ansiktslyft

Ett ansiktslyft är, som nämnt i inledningen av den här texten, ett snabbt sätt att ge ansiktet en föryngring. Det här kan göras på flera sätt. Många väljer att göra ett ansiktslyft utan kniv, där behandlaren då stoppar in trådar under huden istället. Trådarna spänns åt och stramar åt huden, varpå de låses fast i en position där önskvärt resultat är uppnått. När man talar om ansiktslyft utan kniv kan man syfta på flera saker. Det måste inte handla just om trådar. När ingen kirurgi finns med i bilden kan man till exempel syfta på botox och filler eller ansiktslyft med hjälp av krämer.

Motionera

Motionera är ett enkelt sätt att se lite fräschare ut. Om du ser till att få lite tuff träning kan du effektivt kämpa emot tecken på förlust av muskler. Att motionera regelbundet kommer med flera fördelar. Det kan till exempel minska stress och öka ditt välbefinnande i allmänhet. Minskad stress och ökat välmående gör gott för din kropp – och så även för din hud. I början kan det räcka med långa promenader. Allt eftersom kan det vara bra att öka takten på promenaderna och kanske också börja springa.

Osymetrisk kropp

24 aug 2017

Som de allra flesta redan vet så är inte människokroppen helt symmetrisk. Ögonen är inte alltid exakt lika stora, brösten kan vara olika stora, ena tån är längre än samma tå på andra foten, näsan är sne eller liknande. Vissa saker går att åtgärda om man är riktigt missnöjd med det, ibland genom att landstinget betalar, ibland får man betala för det själv.

Efter sjukdom

Kvinnor som drabbas av bröstcancer kan behöva ta bort vävnaden i ett eller båda brösten. Om endast ena bröstets vävnad behövs opereras bort så blir kroppen osymetrisk och det kan påverka självförtroendet, både i privatlivet men även i vardagen med jobb och socialt liv. De flesta kvinnor blir erbjuda implantat i brösten efter en mastektomi. Väntan på implantat kan vara jobbig för många kvinnor och de väljer då att klä sig i större kläder för att inte visa att brösten är borta. För att slippa skämmas och för att våga visa upp sig på jobb och delta i sociala sammanhang så kan man få en remiss för en eller två bröstproteser.

Känner sig mindre kvinnlig

Många kvinnor som har behövt bröstprotes är rädda för att få olika stora bröst, men så är inte fallet. Det finns butiker som är specialiserade på bröstproteser och de har bröst i alla möjliga storlekar och former, just för att det ska finnas ett bröst för alla som behöver en protes. Det finns dessutom med eller utan bröstvårta samt bröst där det går att sätta på en bröstvårta om så önskas vid speciella tillfällen. Självklart så är brösten en stor del för att känna sig som en kvinna och det finns många kvinnor som väljer att operera in implantat i sina naturliga bröst för de är så pass små, ibland fyller de inte ens upp en A-kupa.

För kvinnor så är risken 12% att drabbas av bröstcancer och vissa kvinnor väljer att operera bort sina friska bröst där det finns cancer i släkten. Så en bröstprotes är inte bara för kvinnor som har drabbats av bröstcancer, det kan vara behövligt för friska kvinnor också.

För att få en remiss för bröstprotes så går man via sin läkare och berättar om sina besvär och hur det påverkar ens vardag. Även om du ska få implantat så är det just i väntan på denna operation som en bröstprotes kan vara till hjälp för att höja självförtroendet ute bland människor.

7 snabba sminktips

2 aug 2017

Ibland kan det vara svårt att få till sminket ordentligt. Särskilt frustrerande kan det vara under tidspress, till exempel på morgonen inför en viktig dag. Som tur är finns det dock flertalet tips att tillgå för att göra sminket lite enklare och lite bättre. Ett av tipsen nedan handlar om att göra en 3D tatuering på sina ögonbryn, ett annat om att bara mixtra lite med pudret. Läs vidare för att ta del av dem alla.

 • 3D tatuering på ögonbryn 

Att göra en 3D tatuering på sina ögonbryn blir allt vanligare. För den som inte är bekant med fenomenet handlar det alltså om en kosmetisk tatuering som gör patientens ögonbryn snyggare. På så vis slipper man sminka ögonbrynen varje gång – eller åtminstone blir det betydligt mindre jobb med det.

Även om det kallas för en 3D tatuering syns resultaten vanligen inte mer än ett par år som högst. Den som vill behålla sina tatuerade ögonbryn behöver göra regelbundna återbesök för påfyllningar hos kliniken där de gjordes.

 • Använd dig av ”triangeln”

 Att använda sig av ”triangeln” är mycket effektivt för att dölja mörka ringar och påsar under ögonen. Se helt enkelt på området som en triangel som ska sminkas över – inte bara själva ringarna. På så vis får du en mer jämn yta och undviker skarpa kanter, så som ofta uppstår när endast ringarna står i fokus.

 • Ge din ögonskugga en edge

 Om du tycker att din ögonskugga börjar se lite tråkig ut, finns det ett mycket effektivt sätt att göra den livligare; använd en vit kajalpenna. Kontrasterna som skapas gör att ögonskuggan får betydligt större effekt. Applicera den vita kajalpennan på ögonlocket innan du lägger på ögonskuggan.

 • Fokusera på en sak

 Att lägga krut på både ögonbryn, ögon och läppar kan göra att sminkningen lätt blir för mycket. Lägger du istället ner allt krut på en av dessa saker kommer sannolikt helheten att se bättre ut. Det här är givetvis upp till tycke och smak, men att lägga mycket krut på ett moment fungerar ofta bra. Dessutom är det tidseffektivt.

 • Ha kul

 Att sminka sig bör vara roligt. Det finns många olika sätt att göra det på, och är man kreativ kan det bli till en rolig hobby, snarare än en ett tråkigt måste. Att sminka sig bör inte kännas som ett tvång, helt enkelt. Genom att sminka dig på just det sättet du tycker om kan du räkna med att det blir mycket roligare och att dina förmågor utvecklas.

 • Ha bra redskap

Bra redskap för sminkning räcker länge och är ofta en god investering. Om du lägger ner tid, och eventuellt lite mer pengar, kan du hitta de redskap som passar just dig och dina behov. Dessutom tenderar mer högkvalitativa redskap att ha en längre livslängd, vilket faktiskt kan göra att de blir billigare i slutändan. Ett högt kvalitativt redskap kostar ofta mindre än två halvdana motsvarigheter.

 

Ska du sy upp en kostym? Tänk på detta först

18 jul 2017

Ibland kanske man inte är nöjd med hur den nuvarande kostymen sitter på kroppen. Vid sådana lägen kan det vara dags att gå till en skräddare för att få en ny kostym uppsydd. Det här behöver inte alltid kosta särskilt mycket (även om priserna varierar) och resultatet bör garanterat bli bra om du går till en seriös skräddare. Att hitta en bra skräddare kan ibland vara svårt, särskilt om du bor i en större stad som Stockholm. Med många aktörer är också risken större att man stöter på någon som är oseriös. Bor man i en mindre förort eller kommun nära Stockholm, till exempel Täby, kan det vara lättare att hålla koll på utbudet (mer om detta nedan i texten).

Vilket tyg vill du ha?

Att på förhand veta vilket tyg du vill ha är viktigt. Skräddaren har sannolikt hundratals tyger i olika material, färger och mönster i sin arsenal. Således är tygvalet ett beslut som man kan behöva lite tid på sig att fatta. Att göra det på stående fot hos skräddaren kan göra att du tar ett förhastat beslut som du sedan ångrar.

Sedan behöver du inte ha bestämt dig in i minsta detalj. Men vet du ungefär vad du vill ha kan det göra att det finns fyra olika alternativ – istället för 100 – att välja mellan hos skräddaren.

Passform

Passformen är en viktig del av helhetsintrycket en kostym ger. Här är det viktigt att man känner till sin kropp väl och att man vet vad som klär en bäst. Är man lite större kanske det passar bättre med en bred kostym, medan en slimmad och smal outfit ofta lämpar sig bättre för den som är smal och/eller vältränad.

I allmänhet när det gäller val av kostym är det ofta ett misstag att ta alltför stor hänsyn till rådande trender. Det handlar om en ganska stor investering som man gärna inte gör allt för ofta. Om du inte vill handla nya kostymer stup i kvarten bör du välja något tidlöst som är hållbart även på lång sikt.

Att hitta en skräddare

Att hitta en bra och seriös skräddare kan ibland kännas krångligt till en början. Det finns ofta många av dem – men hur vet man egentligen vilka som är bra och inte?

Som nämnt i inledningen av den här texten blir det ofta enklare om man bor i ett mindre område, till exempel i Täby i jämförelse med Stockholms innerstad. Bor man i just Täby kan det räcka med en sökning på internet som lyder ungefärligt ”Skräddare Täby” för att få fram de aktörer som finns. Byter man däremot ut ”Täby” mot till exempel Stockholm eller Göteborg, blir alternativen många. I sådana lägen är det bra att försöka hitta recensioner på nätet, eller helt enkelt fråga runt bland sina vänner om det finns någon skräddare de rekommenderar.

Hitta en klinik för Botox i Stockholm

17 jul 2017

Botox har länge varit känt som ett medel som effektivt tar bort rynkor och linjer. Faktum är att det idag är en av världens allra mest populära behandlingar för att motverka dessa ålderstecken. Under år 2014 utfördes ungefär fem miljoner behandlingar med botox över hela världen.

Vanligt är att man vill råda bot på kråksparkar vid ögon, den ”arga” rynkan mellan ögonbrynen och pannrynkorna. Därtill kan botox användas för att för att jämna ut asymmetrier i ansiktet.

Har man bestämt sig för att man vill ha botox bör man börja leta efter en klinik. I Stockholm är utbudet stort, nästan så stort att det kan kännas svårt att orientera sig bland det stora urvalet. I den här texten bjuder vi på tips som förhoppningsvis gör det enkelt att hitta en klinik för botox i Stockholm.

Hör med dina vänner

Har någon av dina vänner gjort en behandling med botox? Om inte, har de gjort någon annan skönhetsbehandling av liknande slag? I sådana fall är det en bra idé höra med honom eller henne vilken klinik som besöktes och hur besöket faktiskt var. Fråga gärna till exempel om hur personalen var i sitt bemötande, om lokalerna kändes fräscha i allmänhet och om hur prisläget var. De här tre sakerna är något som spelar stor roll i valet av klinik.

Sök på nätet

Ibland är det enklast att helt enkelt söka på nätet. Skriver du in ”Botox Stockholm” i webbläsaren så bör du få fram flera bra kliniker att kontakta och titta närmare på. När man gör en sökning på det här viset är det dock viktigt att man inte bara tar första bästa. Det lönar sig alltid att kolla upp kliniken närmre och om det finns några recensioner om den online.

Tänk dock på att enskilda recensioner om en klinik inte behöver säga särskilt mycket. De flesta recensenter på nätet är anonyma och det kan lika gärna vara en konkurrerande kirurg eller ägaren av kliniken själv som gömmer sig bakom ett påhittat alias. Poängen är att det inte går att lita helt på dessa recensioner, men att de visserligen kan säga en del om bara underlaget är tillräckligt stort.

När du har hittat en klinik

När du har hittat en klinik i Stockholm, och kollat upp den ordentligt, är det dags att kontakta dem för att boka en konsultation. Det är här du talar om vilka förväntningar du har och vilka resultat du vill uppnå. Om ni når samförstånd kan en behandling bokas under konsultationen.

Frisörerna på Kungsholmen och deras prislägen

9 jul 2017

Den som vill klippa sig på Kungsholmen behöver inte leta länge efter en frisör. Det räcker med att ta en kort promenad så kommer man att stöta på en förr eller senare. Särskilt tätt är det kring Scheelegatan och Hantverkargatan. Vi har därför tittat på prislägena kring dessa två gator.

Ibland finns prisskillnader mellan dam- och herrklippningar, men bara hos några av frisörerna. Hos de frisörer där skillnaden finns, är det inte särskilt mycket dyrare med en damklippning än en herrklippning. Först och främst verkar klippningarnas pris sättas utifrån komplexitetsnivå och inget annat.

Scheelegatan

Den första frisören vi tittar på erbjuder klippningar från 280 kronor. Vilka faktorer som kan göra att priset stiger framgår dock inte i prislistan. Vill man sedan få håret stylat av en specialiserad frisör, kostar detta 320 kronor. Är man ute efter slingor kostar detta 850 kronor, och frisören påpekar att det är den senaste tekniken som används. Vidare används produkter med låga mängder kemikalier i sig.

Den andra frisören vi tittar på har nästan ett lika stort fokus på ansiktshår som huvudhår. Priserna för en klipnning kostar här 300 kronor. Vill man därtill lägga till skäggtrimning får man lägga till 160 kronor och betala 460 kronor sammanlagt.

Den tredje frisören i Kungsholmen vi tittar på lägger sig något högre än sina konkurrenter rent prismässigt. Här kostar en klippning, oavsett om det är för dam eller herr, 520 kronor. Vill man bara toppa kostar det dock 395 kronor.

Hantverkargatan

Hantverkargatan är en av de större gatorna i Kungsholmen och här samsas flertalet frisörsalonger. Den första frisören vi ser har ett pris på 400 – 480 kronor för en herrklippning, medan en damklippning går på 480 kronor. För en avancerad klippning får man betala 550 kronor. Vill man båda klippa, färga och slinga kostar det 1 300 kronor.

Den andra frisören på Hantverkargatan i Kungsholmen lägger sig något högre än sina konkurrenter. Här kostar en klippning 700 kronor (prisförändring för dam och herr finns ej). Vill man klippa och färga med bottenfärg kostar det 1 590 kronor. Här erbjuds även bröllopspaket, där makeup, hår och konsultation fås för 3 500 kronor.  

Det är endast några av frisörerna på Kungsholmen som har olika priser för damer och herrar. Den tredje frisören på Hantverkargatan är en av dem. Här kostar en damklippning 720 kronor, medan en herrklippning kostar 680 kronor. Priserna är högre än hos många av konkurrenterna på både Hantverkargatan och Scheelegatan.

Läs Mer om en bra frisör på Kungsholmen.

Att använda den traditionella metoden vid fettsugning

29 jun 2017

Att göra en fettsugning idag är inga problem – särskilt om man bor i någon av landets storstäder (Stockholm, Göteborg eller Malmö). Särskilt i Stockholm återfinns ett relativt stort antal skönhetskliniker där fettsugning är möjlig.

Det är dock inget måste att vallfärda till Stockholm eller någon av de andra storstäderna för att få tillgång till en bra skönhetsklinik. Antalet aktörer stiger stadigt – och detta på många håll i landet.

För den som går i tankarna om att genomgå en fettsugning kan det vara skönt att veta så mycket som möjligt om proceduren innan man faktiskt går igenom den. I den här texten följer information om den traditionella metoden (den mest använda) som används vid fettsugning.  

Den traditionella metoden

Den mest använda metoden när det kommer till fettsugning är så kallad våt fettsugning. Våt fettsugning är en beprövad teknik – det är faktiskt den som har använts ända sedan fettsugningen uppfanns på 70-talet. Processen kan med enkla ordalag förklaras ungefär såhär:

 • Injektion – Till att börja med sprutas en blandning av bedövningsmedel, saltvatten samt adrenalin in i fettlagret, detta för att begränsa vätskeförlust, ge en upplösande verkan och för att minska blödningen.
 • Fettcellerna lossas – Efter injektionen stoppas ett mycket smalt rör av metall (även kallat sond) in i huden. Väl där inne förs den runt bland fettvävnaden i syfte att lösgöra fettcellerna så att de transporteras ut med sugen.

Ibland används en sug som är motordriven, och ibland en sug med ultraljudsvågor. Detta på grund av det underlättar kirurgens jobb med att förstöra fettstrukturen .

Nackdelar med den traditionella metoden

Att använda sig av den traditionella metoden för fettsugning, är ett erkänt och effektivt tillvägagångssätt för att ta bort fettdepåer som är centrerade kring vissa områden. Dock kommer den här tekniken med ett par nackdelar som bör nämnas:

 • Huden kan bli slapp – Eftersom det endast är fettlagret som påverkas med den här tekniken, föreligger det en viss risk för att skinnet blir slappt och ”hängigt” när önskad mängd fett har avlägsnats från kroppen.
 • Besvärligt efterförlopp – Själva bearbetningen av vävnaden kan anses vara något ”våldsam”. Det här kan leda till ett relativt obekvämt och besvärligt efterförlopp.
 • Full narkos krävs – Normalt sett måste en fettsugning med den här metoden utföras när patienten är sövd i full narkos. Det här gör ingreppet något mer komplicerat än dem när full narkos inte krävs.

Problem med gula tänder – blek dem hos en tandläkare

25 jun 2017

Slår du på din tv, läser du i en tidning eller om du ser en film på bio så finns det också en stor chans att du kommer att mötas av en kritvit och perfekt tandrad vid något tillfälle. Vita tänder är något som ofta är själva definitionen för hur en frisk människa ska se ut och det är också målet för många personer. Men – hur lätt är det egentligen att skaffa sig de kritvita tänderna som man kan se i diverse reklamer? Inte alls lätt. Tyvärr.

Det handlar till mångt och mycket om vad man äter, om man röker, om man dricker teé och/eller kaffe samt vilken genetik man har om man har vita eller lite gulare tänder. Det spelar för många ingen som helst roll hur noga man borstar, hur ofta man använder tandtråd, vilken sorts tandkräm man använder eller om man använder munskölj – tänderna har fortfarande samma gula, lite trista, nyans som tidigare.

Innan vi fortsätter här: vita tänder ska inte på något sätt förknippas med friska tänder och gula tänder betyder inte på något sätt att tänderna i fråga är av ett sämre skick.

Billig estetisk tandvård i Solna

Med detta sagt så fortsätter vi. För – det finns vägar att gå och det finns idag väldigt goda behandlingar som kan ge ett långvarigt resultat. Det gemensamma i detta är att man måste besöka en tandläkare för att få det önskade resultatet. Vi säger detta direkt så att du slipper lägga ut en massa pengar på att köpa olika tandblekningsprodukter på internet – de fungerar sällan på ett tillfredsställande sätt och det är bättre att du lägger dessa pengar på en behandling hos en tandläkare som vet vad han gör.

En tandläkare kan dessutom anpassa exempelvis en tandblekning efter dina förutsättningar. Bor du i exempelvis Solna och lider av att ha gula tänder och där du besöker en tandläkare för att få hjälp så kan denne rekommendera dig exempelvis en skalfasad av porslin snarare än en tandblekning och vice versa. Kort sagt; den tandläkare man besöker anpassar behandlingen efter hus varje patients tänder ser ut och detta oavsett om det handlar om en tandläkare i Solna eller som en kollega i Eskilstuna.

Dock; vi nämnde en tandläkare i just solna av en anledning och då det kommer till estetisk tandvård – exempelvis genom en skalfasad eller en tandblekning – och detta då ett besök där blir billigare. Bor man i Stockholm eller i närliggande områden som Solna så har man nämligen fler tandläkare att välja bland och i och med att det råder fri prissättning (bland privata tandläkare) så finns det också alla möjligheter att hitta en prisvärd klinik för sin tandblekning.

Vi kan inte nog poängtera det vi nämnde tidigare: vita tänder betyder inte friska sådana och vice versa. Viktigast är att du har fräscha, hela och rena tänder. Färgen i sig är sekundär – men visst är ett vitt leende trevligt att mötas av?

Här kan du läsa mer om tandbleking och annan tandvård: www.tandläkaresolna.nu.

Fillers för unga och gamla

19 jun 2017

Något som inte är nytt längre är att man kan injicera fillers. Fillers är ett preparat, antingen från juvederm eller restylane. Båda är i geléform och sprutas in med en väldigt tunn nål i huden. Det kan användas av både unga som gamla och alla har sin egna anledning till varför man väljer att använda sig av fillers.

För de unga

För de yngre så kan fillers användas för att bättra på konturerna i ansiktet, bland annat käkben, kindben, näsbenet och för att forma näsan och hakan. Det är även vanligt och populärt att behandla läpparna med fillers, både för att göra de lite större men även för att bättra på läppkonturerna.

För de äldre

Det är alltså inte bara de yngre som kan använda fillers. När rynkorna börjar komma eller mungiporna börjar hänga så kan fillers hjälpa till att strama upp huden. Med fillers får det behandlade området ett tillskott av hyaluronsyra och det ger ett fylligare, slätare och ungdomligare utseende.

Fillers kan även användas för att få bort gropiga acneärr. Eftersom preparatet fyller upp huden så försvinner groparna och huden blir slätare.

Fillers är inte permanent

En fillersbehandling är inte permanent, beroende på om man använder juvederm eller restylane så håller det mellan 3-12 månader. För att få ett mer permanent resultat så kan man göra en påfyllning inom någon månad från första behandlingen. Ju fler gånger man gör om behandlingen, ju längre tid emellan påfyllningarna. Det positiva med att behandlingen inte är permanent är att du kan testa och se om du trivs med ditt nya utseende. Skulle du inte trivas så låter du helt enkelt kroppen i naturlig takt jobba bort preparatet.

Oavsett om du är ung eller gammal, så ska du hitta en klinik som du känner dig trygg med. Vissa upplever att priserna kan skilja sig mellan kliniker, men det handlar som mest om några hundra kronor. Det viktigaste är att du hittar en klinik som förstår vad du vill ha för resultat och som kan hjälpa dig att få det. Gå alltid på en konsultation innan du bokar in en behandlingstid så du får träffa personalen och få en känsla för kliniken. Säger dig magkänsla att något inte är helt rätt, lita på magkänslan. Du ska aldrig utföra en behandling hos någon du inte känner dig trygg hos. Vid konsultationen ska du känna dig i säkra händer. Du får även chansen att se om kliniken är ren och fräsch.

 

Här hittar du en klinik som utför fillerbehandlingar.

När håret börjar bli slitet

10 apr 2017

Har du också problem med att håret är slitet? Det är helt normalt och håret slits olika mycket på olika personer.

Först och främst är det bäst om du aldrig låter håret bli slitet. Blir det slitet så är bästa tipset att klippa sig hos en frisör. Speciellt på sommaren så slits håret extra mycket av solen och bad, det torkar ut och då behövs en bra hand som tar hand om håret.

För att undvika onödigt slitage på håret så är det bra att klippa sig regelbundet, använda ett riktigt bra schampo och samma sak vad gäller balsam. Att även använda en bra hårinpackning en gång i veckan kan hjälpa ditt hår att kännas mindre slitet.

Man ska alltid tänka på att behandla håret som man behandlar sin hud. Så på sommaren när du använder solskydd på kroppen, gör det samma för ditt hår. Det finns leave-in-balsam med UV-skydd, annars kan man alltid investera i en snygg solhatt eller keps.

Om man vill ha riktigt friskt hår ska man besöka en frisör var sjätte till var åttonde vecka, men det kan vara individuellt också. Har man friskt hår och vill spara ut till längre så räcker det att klippa sig ungefär var tredje månad. Får du lätt kluvna toppar och att håret går av så bör du klippa dig var sjätte vecka under sommaren.

Man bör tvätta håret med schampo och balsam tre gånger i veckan varav en av gångerna bör vara med djuprengörande schampo och vid dessa tillfällen ska man använda ett inpackning. Om man vill ha riktigt bra effekt av hårinpackningen så kan man sätta en plastpåse över huvudet och spendera en stund i en varm bastu. Viktigt är dock att inte använda en inpackning i solen på stranden, håret blir då uttorkat.

Om du råkat använda plattången lite för ivrigt och bränt sönder håret så går det inte att rädda. Det är som med kluvna hårtoppar, det är redan skadat. Det enda du kan göra är att gå till frisören och be dem rädda det som räddas kan. För att undvika sönderbränt hår så ska man försöka att inte använda varma verktyg som plattång och locktång allt för ofta. Om man behöver använda värmeverktyg så ska man använda värmeskydd först.

Det bästa du kan göra för håret är att använda sunt förnuft, precis som du måste göra när du  tar hand om din hud. Det bästa tipset är att gå till frisören och diskutera vilken frisyr som passar dig bäst och som behöver minst dagligt underhåll. Om du inte behöver underhålla håret dagligen så slits det mindre och ser snyggare ut längre.

Fler tips om frisyrer och hårvård finns att hitta på www.frisörsödermalm.nu.

 

En fillerbehandling – hur går det till?

3 apr 2017

Fillers är enkelt, säkert och (förhållandevis) billigt. Jämfört med till exempel ett ansiktslyft, är ingreppet inte särskilt komplext. Fortfarande är det dock en medicinsk behandling och skall göras av en sjuksköterska eller en läkare. Riskerna för komplikationer är dock små, särskilt om man jämför med andra större plastikoperationer.

Resultaten är dock inte permanenta. Fillers är något som behöver fyllas på om resultaten skall bibehållas. Hur ofta en ny injektion behöver göras varierar, främst beroende på vilken filler som har använts. Ofta är det så att dyrare fillers räcker längre än de billigare.

I det inledande skedet

En behandling med fillers är, som tidigare nämnt, inte särskilt komplex. De flesta kliniker följer ett och samma förlopp. Det första som görs är att en läkare eller sjuksköterska tittar noggrant på patientens hud och den del av ansiktet som ska injiceras.

Vissa läkare eller sjuksköterskor väljer här att märka ut platserna för injektionen med en penna. Detta för att underlätta behandlingen. Sedan rengörs platserna för injektionerna mycket noggrant innan det bedövas. Beroende på patientens önskemål, kan is eller bedövningskräm användas.

Injektionensprocessen

Själva injektionen går mycket snabbt, särskilt i jämförelse med andra liknande kosmetiska ingrepp. Inte sällan är det över på en kvart eller mindre. Hur lång tid det tar är avhängigt antalet områden som ska behandlas. Ska du både göra kråksparkar och ögonbryn till exempel, kommer att injektionsprocessen att ta lite längre tid.

Efter injektionerna

Efter att injektionerna gjorts, rengörs de behandlade områdena. Direkt efter kan vissa patienter känna ett visst obehag. Läkaren eller sjuksköterskan brukar då erbjuda en kylpåse för att lindra detta. Ofta visar det sig i form av en svidande känsla vid platsen för injektionerna.

Resultaten syns nästan på en gång efter att ingreppet är genomfört. En del patienter kan dock ha problem med svullnader och blåmärken i de behandlade områdena. Dessa besvär brukar dock vara både små och få. Klinikerna brukar råda patienterna att vänta i minst 4 timmar innan en make-up kan läggas.

Många skönhetsingrepp kräver att patienten är hemma från arbetet under en viss tid. Efter en behandling med fillers kan patienten dock återgå omedelbart. Som tidigare nämnt är det viss svullnad eller blåmärken som patienten kan lida av. Det här brukar dock inte vara något större problem för de flesta. 

De flesta använder sig inte av fillers om är permanenta. Man brukar säga att resultaten kommer att börja minska ungefär inom tre till 18 månader efter injektionerna. Det här är främst beroende på vilka fillers som har använts under ingreppet.

En enstensring är vacker – men är den praktisk?

2 apr 2017

Då man står inför att gifta sig och dels välja en förlovningsring och även en vigselring (primärt till bruden; i Sverige så brukar brudgummen även fortsatt efter vigseln att bära sin förlovningsring) så ställs man inför några utmaningar. Ringarna man väljer ska bäras dagligen och man måste således se till att de inte är i vägen – vanligt vid ett fysiskt arbete – och att de tar skada (tyvärr vanligt oavsett).

Det man måste ställa mot varandra är således estetik och funktionalitet. Menas här; det kanske inte är det absolut smartaste att välja en enstensring med en gigantisk sten på då denna på många sätt kommer att vara i vägen i vardagen och att man därigenom riskerar att tröttna på ringen i fråga. Något som man definitivt inte ska göra då det kommer till en vigsel- eller förlovningsring.

Därmed inte sagt att man ska välja bort en enstensring som modell; tvärtom – det är en klassikt ring och få modeller säger kärlek, lyx och exklusivitet som en enstensring. Vi menar alltså snarare att man kanske ska överväga en sten modell mindre; just av den enkla anledningen att en sådan inte kommer att vara i vägen lika mycket.

Så, enligt oss: enstensring – ja, definitivt. Men av en lite mindre modell. Det behöver inte på något sätt innebära ett nedköp och det behöver definitivt inte handla om att ringen är billigare – både till pris och till utseende. Nej, i många fall så är det betydligt vackrare med en lite enklare, mer återhållsam enstensring än en större sådan då många av dessa faktiskt kan se lite vulgära ut.

Tänk på skötseln av din enstensring

Viktigt, som gällande alla andra smycken du äger, är att du sköter din förlovnings- vigselring på ett korrekt sätt. Detta ger nämligen en längre hållbarhet och det ger den en lyster som gör att den hela tiden ser som ny ut. Hur ska du då sköta din enstensring? Förslagsvis så här:

Tvätta. Gör det till en daglig vana att ta av dig ringen (bra även sett till att den inte ”fastnar”) och tvätta den i lite ljummet vatten, diskmedel och med en mjuk tandborste som redskap. Viktigt är dock att du först kollar vilket material det är på både ring och sten och det kan du göra hos en juvelerare som kan ge goda råd kring detta. Överlag så är vi dåliga på att tvätta våra smycken och då det kommer till ringar så är det så att man riskerar att få en massa bakterier som fastnar och det är naturligtvis ingen höjdare om man exempelvis ska laga mat.

Det finns folk som skryter om att de inte tagit av sin vigselring på närmare tjugo år. Det är ingenting att skryta om – det är snarare äckligt.

Juvelerare. En sådan bör du besöka någon gång – kanske vartannat år – för att dels rengöra din enstensring grundligt (det kostar inte många kronor) och dels för att kontrollera och eventuellt laga den. Det är vanligt att klorna som håller stenen på plats börjar släppa greppet och det innebär att du när som helst kan tappa stenen i fråga. Det här är något som en juvelerare snabbt kan åtgärda.

Köp sexiga underkläder online

25 mar 2017

Man kan tycka att vi år 2016 skulle vara mer frigjorda en vad vi är. Trots att vi lever i ett öppet, tolerant och välkomnande samhälle så finns det fortfarande många områden som är märkta med etiketten tabu och som man, helt enkelt, inte talar öppet om. Ditt eget sexliv är ett exempel på detta. Visst, det finns naturligtvis en uppenbar vinst i att inte vara alltför öppen kring detta – men vår tes är att det på många sätt handlar om ett onödigt skuldbeläggande och att allt som hör ett fungerande sexliv till fylls av skamkänslor.

Ställer du en diskret fråga till någon om huruvida denna person skulle vilja piffa upp sitt samliv så skulle denna förmodligen svara att det lät intressant. Skulle du följa upp med en fråga kring hur detta skulle gå till så skulle svaret bli betydligt mer tveksamt. Det finns sexleksaker, det finns hjälpmedel och det finns alla möjliga vägar att ta för att krydda upp sexlivet – trots detta så är det få som gör så; man nöjer sig med det man har – hur tråkigt och rutinmässigt det än må vara i sovrummet.

Ta bara en sådan sak som sexiga underkläder och vilken förändring sådana kan föra med sig – både för kvinnan och mannen; trots det så väljer många att inte köpa sådana. Varför? Jo, för att man skäms över att gå in i en butik och köpa sexiga underkläder rakt över disk. Man känner sig uttittad, man känner sig iakttagen och man känner en skam – över en sak som är fullt naturlig. Så ska det verkligen inte behöva vara och – som inom det mesta – så finns det en annan lösning.

Kort sagt; man behöver inte ge upp tanken på att köpa sina sexiga underkläder, sina sexleksaker eller sina övriga hjälpmedel och kryddor till sängkammaren bara för att man är blyg och inte känner sig bekväm med att besöka olika butiker. Nej; det går alldeles utmärkt att göra detta online idag. Något som faktiskt har fler fördelar än att det bara tar bort en del av skuldkänslorna och skammen; något som vi tänkte illustrera genom att rada upp de uppenbara uppsidorna som kommer av att köpa just sexiga underkläder online:

 • Större utbud: det finns ett större utbud hos återförsäljarna online än vad den fysiska butiken erbjuder. Man har ett större lager; något som gör att storlekar och modeller sällan tar slut.
 • Bättre priser: De större lagren av sexiga underkläder som finns oline gör även att priserna pressas ner. Frakten brukar ofta vara gratis.
 • Smakfull diskretion: Att köpa sexiga underkläder online och få dessa levererad till dörren innebär inte att det kommer en skrikig förpackning där allt ifrån grannar till brevbärare får nys om vad du köpt. Nej, allting levereras i diskreta förpackningar.
 • Roligare! Att kunna sitta i hemmet trygghet, titta igenom det digra utbudet av sexiga underkläder , fantisera om hur man själv skulle se ut – och hur sin man skulle reagera! – är en lustfylld upplevelse och en rolig sådan.

 

Bättre proportioner med hjälp av bröstförstoring

18 mar 2017

Hör du till en av många där ute som har fötts med aningen mindre bröst i förhållande till exempelvis dina höfter eller din axelbredd? Det är vanligare än vad du tror! Ändå så envisas klädbranschen med att göra kläder som bara passar om man har vissa idealmått. Det kan vara oerhört svårt att hitta plagg som sitter snyggt på en kropp som inte har de typiska 90-60-90-måtten (eller skalade uppåt eller nedåt beroende på klädstorlek).

Det är till exempel vanligt att man har en klädstorlek nedtill och en annan på överkroppen. Men om du ska köpa en figuranpassad klänning så fungerar det ju inte att välja två olika storlekar. Här får det allt som oftast bli en kompromiss, om du inte har en rejäl plånbok och kan kosta på dig skräddarsydda kläder eller att sy om existerande.

Hur som helst så blir det tröttsamt i längden att aldrig kunna gå och handla kläder som passar direkt.

Det handlar förstås inte bara om den personliga garderoben. Det är många som känner att de är oproportionerliga och inte trivs med detta. Tjejer som gärna skulle vilja visa sig på en strand i bikini utan att känna sig som en planka. Tjejer som verkligen har en fantastiskt snygg kropp, men som känner att det saknas en aning byst för att de ska visa upp sig med stolthet.

Då finns det egentligen bara en “utväg” och det är att genomgå en bröstförstoring. För kanske 15-20 år sedan var detta något som bara gjordes av “dumma blondiner” och andra såg ner på det och tyckte att det var ytligt. Men är det verkligen så ytligt att vilja trivas bättre i sin kropp och få ett bättre självförtroende? Det här är problem som går djupare än att vilja visa sig snygg inför andra.

Det handlar så mycket om att känna sig bekväm i sin egen kropp och känna att proportionerna stämmer. Det är vanligare än man tror att människor har en bild av sig själva i huvudet som sedan kanske inte stämmer överens med hur deras kropp ser ut på utsidan. För att dessa två bilder bättre ska stämma överens kan en bröstförstoring vara en möjlig lösning.

Om det här gäller dig rekommenderas att du tar kontakt med en bra klinik för plastikkirurgi som specialiserar sig på bröstförstoring. Be att få referenser på jobb som de har gjort tidigare för att se att du tycker att resultaten som andra har fått ser bra ut. Var även noga med att fråga runt bland vänner, bekanta och på forum på nätet för att läsa recensioner av hur kliniken har upplevts. Det finns många plastikkirurger där ute, men bara några få kliniker är verkligen riktigt duktiga på bröstförstoringar. Det är en rejäl summa du ska lägga ut, så se till att du får bästa valuta för pengarna.

Hårborttagning med laser ger god effekt

1 mar 2017

Generande hårväxt är ett problem som väldigt många har och detta oavsett kön samt område på kroppen. Gemensamt oavsett är dock att den årstid som för många anses som allra bäst för desa personer är – i många fall – rent fruktansvärd. Att börja klä av sig till shorts och som kvinna visa upp ett par extremt håriga ben, att som man visa upp en alldeles lurvig rygg eller där man kanske har ett par underarmar som påminner om något typ av pälsdjur är, helt enkelt, både pinsamt och något som skapar komplex.

Märk väl här – det är fullt naturligt med hårväxt; men för den saken skull så är för mycket, för kraftig eller hårväxt på ”fel”  delar av kroppen något som många far illa av. Det som försvårar detta är att problem med hårväxt sällan går att korrigera utan professionell hjälp.

Visst; det hjälper att raka bort hår – men det hjälper bara för stunden; redan efter några dagar så är håret ute igen och dessutom starkare än tidigare. Vaxning är ytterligare en metod som många använder sig och denna ger en bättre effekt sett till tiden – men den gör fruktansvärt ont och resultatet är på intet sätt permanent. Återstår gör då professionell behandling och här vill vi verkligen slå ett slag för en specifik metod: hårborttagning med laser; något som många kliniker i Stockholm idag erbjuder.

Genom att besöka en sådan klinik i Stockholm och låta den välutbildade personalen genomföra en hårborttagning med laser så kommer de flesta till bukt med sitt problem på ett mer permanent sätt – här har studier visat ett resultat om att det efter två års tid fortfarande inte kommer hår på de områden där man genomfört en hårborttagning med laser.

Upprepade behandlingar vid hårborttagning med laser

Det som initialt sker då man genomför en hårborttagning med laser i Stockholm är att man går igenom processen, man ser vilka förväntningar som finns hos patienten samt vilken typ av hudtyp denne har. Det är viktigt – en tumregel gällande hårborttagning med laser är att håret ska vara mörkare än huden; detta oavsett om man besöker en klinik i Stockholm eller en klinik i en annan stad.

Efter det tar behandlingen vid och detta ska sägas i pluraris – det handlar nämligen om att man måste genom 4-10 stycken innan man når det förväntade resultatet. Mellan varje behandling så måste man vila i minst 4 veckor. Det tar således lite tid innan man når målet om att bli hårfri på generande områden – men att genomföra en hårborttagning med laser ger verkligen ett bra resultat och är något som rekommenderas.

Läs mer här

← Äldre inlägg